Dekker Zoetermeer gaat dit voorjaar ook buiten padelbanen aanleggen.

Vorige week werden wij door Dekker Zoetermeer geïnformeerd over het plan om dit voorjaar ook buiten padelbanen te gaan aanleggen. Het staat nog niet helemaal vast wat dit voor de leden van TVDR betekent, maar toch wilden we jullie al informeren over dit plan. Dit is wat er nu bekend is:
  • De aanleg van de padelbanen zal ten koste gaan van twee tennisbanen. Waarschijnlijk zullen dit baan 3 en baan 4 worden, zodat de padelbanen ook vanaf het terras en vanuit de sportbar zichtbaar zijn. Baan 1 en 2 blijven beschikbaar als ‘centercourt’ van TVDR voor de competities en de toernooien.
  • De padelbanen kunnen gebruikt worden door de leden van TVDR (als onderdeel van het lidmaatschap). Daarnaast zullen de banen ook worden gebruikt voor de vrije verhuur. Hoe de verdeling tussen gebruik door de leden en gebruik voor vrije verhuur zal worden, is onderwerp van gesprek tussen Dekker Zoetermeer en TVDR.
  • De padelbanen moeten naar verwachting in mei 2022 gereed zijn. Dat betekent dat vanaf het begin van het buitenseizoen (1 april) er slechts 8 tennisbanen beschikbaar zijn.
  • Y4Tennis zal, net als binnen, ook op de buitenbanen padellessen gaan verzorgen.
Het bestuur vindt het enerzijds jammer dat de aanleg van de padelbanen ten koste gaat van twee tennisbanen. Anderzijds zien we dit plan ook als een goede mogelijkheid om weer meer nieuwe leden aan te trekken door mee te ontwikkelen met de tijd. Padel is inmiddels een erg populaire sport geworden. Het is leuk dat TVDR nu ook de kans krijgt om hier gebruik van te kunnen maken. Dus als je familie, vrienden of bekenden kent die het leuk vinden om te tennissen en te padellen, vertel ze dan alvast over deze plannen van Dekker Zoetermeer. Voor het begin van het nieuwe buitenseizoen (1 april), zullen we met een mooi aanbod voor nieuwe leden komen. Voor bestaande leden die nieuwe leden aanbrengen, hebben we ook een leuke beloning. Hierover volgt later meer informatie.
Het bestuur kan zich voorstellen dat dit plan veel vragen oproept bij de leden. Op dit moment weten wij ook niet meer dan we in dit bericht hebben aangegeven. De komende weken gaan we in gesprek met Dekker Zoetermeer om antwoorden te krijgen op onze vragen en daarmee duidelijkheid voor de leden van TVDR. Zodra we meer duidelijkheid kunnen geven, zullen we een informatieavond organiseren waarop leden hun vragen kunnen stellen. Uiteraard zullen we jullie ook via onze reguliere nieuwsbrief op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Met sportieve groeten namens het bestuur van TVDR,
Peter Carton – Voorzitter
Categorieën: PadelVereniging