Voorjaarscompetitie - Algemene informatie

Schrijf je in vóór 6 januari 2019.

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is reeds gesloten. Kijk hier voor de teamindeling.

De mogelijkheid om je in te schrijven voor de voorjaarscompetitie 2017 volgt binnenkort.

Wat is de voorjaarscompetitie?

De voorjaarscompetitie kent vier soorten competities:

  1. Landelijke competitie van de KNLTB op zondag
  2. Regionale competitie, in ons geval van het district Den Haag, op andere dagen. Het merendeel van deze competitie wordt alleen op de zaterdag gespeeld.
  3. Vrijdagavondcompetitie
  4. Competitie voor beginners (niveau 8 & 9) op donderdagavond

Voor zowel de landelijke competitie op de zondag als de regionale competitie op de zaterdag is er een jeugd- en een seniorencompetitie.

Kijk hier voor het voorjaarscompetitieaanbod 2019 Den Haag:


Speeldata

Kijk hier voor de exacte speeldagen en inhaaldagen van de voorjaarscompetitie 2019 voor senioren: .

Jeugd

De jeugd speelt dit jaar op woensdag en zondag. Je kunt je inschrijven voor één van de zes volgende mogelijkheden: de mix-, jongens-, meisjes 11 t/m 14, of de mix-, jongens-,  meisjes 11 t/m 17.


Wat kost het?

De kosten zijn voor leden van TVDR vastgesteld op circa € 20 per persoon.

Klik hier voor het inschrijfreglement

Waarom zou ik meedoen?

Er is voor iedereen een reden om zich in te schrijven:

  • je hebt nog geen competitie gespeeld dit jaar en dit is je kans om daar wat aan te doen;
  • je hebt een goede competitie achter de rug en je wilt je progressie doorzetten;
  • je hebt een mindere competitie achter de rug en wilt wat recht zetten.

We zien je graag ook na week 14 in actie op onze banen en wensen je de komende weken veel tennisplezier!


Met sportieve groeten,

Guido van Leeuwen en Frank van der Linden

 

 

Tips?

P.S.: Nog enkele tips en wetenswaardigheden:

  • Spreek af in je team wie de captain is en geef dit aan bij het inschrijven.
  • Wil je niet iedere week spelen, maar kan je wel af en toe invallen, schrijf je dan in en geef dit aan bij Guido of Frank.
  • Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen


 

Vrijdagavondcompetitie

Op de zaterdag is het gemiddelde niveau (gemiddelde rating) in de laagste klasse tussen de 7,4 en 7,6 (afhankelijk van of je in een mix-, een heren- of in een damesteam speelt). Op de vrijdagavond is dit tussen de 7,9 en de 8,1. Houd er wel rekening mee dat de vrijdagavond bestemd is voor dubbelcompetities. Je speelt dan dus geen single. Wil je toch singelen en vind je dit een te hoog niveau, kijk dan eens naar de 8&9 competitie voor de beginners.


Competitie voor beginners

Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden, maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Of heb je de laatste jaren lessen gevolgd waardoor je het redelijk onder de knie hebt en wordt het wel eens tijd voor het spelen van competitie? Formeer dan een team en doe mee aan de 8&9-competitie! Deze competitie wordt gespeeld op de donderdagavond.

Spelen op je eigen niveau
Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, je resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze competitie wordt aangeboden in twee klassen: de eerste klasse voor tennissers die al een balletje kunnen slaan en de tweede klasse voor de beginners. Heb je nog nooit een speelsterkte toegewezen gekregen? Heb je sinds je jeugd niet meer gespeeld? Of weet je niet wat je speelsterkte is? Vraag dat dan even aan je tennisleraar of aan een lid van de technische commissie op de club.

Donderdagavond óf zondagmiddag in april en mei
Er zijn zeven speeldagen in april en mei. Dat kan op donderdagavond óf op zondagmiddag. Je speelt dan het hele seizoen op die avond. De KNLTB biedt dit ook aan op de zondag, maar wij bieden dit voor de zondag niet aan, i.v.m. de drukte op de zondag.

Speeldagen
Op de donderdagen wordt er gespeeld op 11, 18 en 25 april, op 9, 16 en 23 mei en op 6 juni 2019.

Minimaal 3 spelers in een team
Om mee te kunnen doen, zijn er teams nodig met minimaal drie spelers. Dat kunnen mannen zijn, dat kunnen vrouwen zijn, het kan ook een gemengd team zijn. Het leukste is als je een team maakt van vier personen. We raden aan 1-2 invallers achter de hand te houden, voor als iemand een keer verhinderd is.

Twee dubbels, compact spelen
Elke competitiedag bestaat uit twee partijen. Dat zijn altijd dubbels. Dat kan dus een herendubbel zijn, een damesdubbel of een gemengd dubbel. Afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, dat betekent dat de partijen gemiddeld ongeveer 1.15 uur duren. Hoe lang het daarna nog gezellig is in het clubhuis, dat is uiteraard aan jullie!

Je speelt uit en thuis
De KNLTB heeft aangegeven dat je zo regionaal mogelijk speelt. Hoe ver je moet reizen voor uitwedstrijden is afhankelijk van het aantal inschrijvingen bij clubs in de buurt.

Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.


Verkort & Compact spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.


Ogenblik a.u.b. ...