Wat doet de Commissie Recreatie Jeugd

Kennismakingscursussen

“Jong geleerd is oud gedaan!”: Jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar kunnen meedoen met onze populaire en professionele kennismakingscursussen (3 lessen). Deze cursussen starten elk jaar vlak na het begin van het schooljaar en soms ook in het voorjaar. Informatie en aanmeldingen via het Sportloket van de Gemeente Zoetermeer of via e-mail bij y4tennis@me.com.

Tennisschool Y4Tennis staat borg voor de kwaliteit van al onze cursussen, lessen en trainingen. Heb je de start van een kennismakingscursus gemist, geef je dan op voor een van de vele reguliere cursussen van de tennisschool, die elk jaar starten in september, januari en april.

Y4Tennis biedt ook al cursussen (Teddytennis) voor kinderen van 3 tot 5 jaar en loopt hiermee voorop in Nederland.

Ook zonder cursus (bijvoorbeeld als je al kunt tennissen) kun je je het gehele jaar opgeven als minilid of jeugdlid. Informatie en aanmeldingen via Dekker Zoetermeer of klik hier om je direct via de website aan te melden.

 

Open Dag

De jaarlijkse Open Dag in maart is (behalve via bovenstaande cursussen) de beste gelegenheid om lid te worden, omdat je dan direct ook in kunt schrijven voor de buitenlessen die begin april starten.

 

KNLTB – Tenniskids Worldtour

Bijna elke 1e zondag van de maand zijn er leuke wedstrijdjes voor jonge kinderen (van 6 t/m 11 jaar) van verenigingen in en rondom Zoetermeer, ook op ons park. Dit is reuze gezellig door de vele kinderen, ouders, begeleiders, grootouders enzovoorts op en rond de banen, en natuurlijk door het leuke en gevarieerde programma speciaal voor deze jonge kinderen. Heel veel kinderen van onze vereniging doen hieraan mee.

Competitie van de KNLTB

Woensdagmiddag is de competitie voor basisscholieren van 10 t/m 12 jaar. Je speelt zeven keer in de regio Den Haag in verschillende parken. Het begint om 13.15 uur en op een dag speel je een of twee keer. Deelnemers moeten de basisslagen kennen en er wordt op een volledige tennisbaan gespeeld.

De zaterdagochtend is voor de middelbare scholieren en betere basisscholieren t/m 17 jaar. Het begint om 8.15 uur en je bent om ongeveer 13.00 uur klaar (verschilt per week). Ook hier speel je in de regio Den Haag en zijn er verschillende klassen. De klasse waar je in speelt, hangt van je niveau af. Je speelt zeven weken en daarna is er een leuke afsluiting.

Jeugdclubkampioenschappen

Dit evenement is voor alle jeugd van onze vereniging. Er zijn verschillende categorieën in lijn met het nieuwe keurensysteem van de KNLTB (rood, oranje, groen, geel) en de KNLTB Speelsterktes. Je speelt minstens twee partijen op je eigen niveau. Er wordt een hele week gespeeld en aan het eind zijn er echte bekers en wordt de clubkampioen bekendgemaakt. De wedstrijdleiding staat onder leiding van: Tim van Dorst

De jeugdclubkampioenschappen zijn altijd gezamenlijk met de seniorenclubkampioenschappen. Een hele gezellige week dus!

TVDR Open Jeugdtoernooi

Dit toernooi wordt extra aantrekkelijk gemaakt voor de jeugd en wij hopen dan ook dat er weer zeer veel jeugdige spelers van TVDR en uit de regio zich zullen inschrijven. Dit mooie toernooi heeft een ervaren toernooileiding onder aanvoering van Errol Tahaparij en Kim van Boven.

 

WhoZnext - Jeugdraad

Deze groep jongeren onder aanvoering van Milou van der Klift, organiseert het gehele jaar door activiteiten voor de jongeren in de vereniging. De creativiteit kan steeds wat anders uit de hoge hoed toveren, dus let op de aankondigingen.

De overige jeugdraadleden zijn:
- Nilesh Badal
- Jesper van Leeuwen
- Mandy de Knegt
- Kay van der Vliet

Voor vragen mail ons: 

 


Ogenblik a.u.b. ...