World Tour

Beste ouders, beste Tenniskids,

Vanaf 1 september 2013 is er veel veranderd in tennislandschap: de door de KNLTB georganiseerde Tenniskids World Tour is succesvol van start gegaan. De World Tour is ontworpen om het tennis voor de kids verslavend leuk te maken. Hij bestaat uit 3 onderdelen; de Groene Jeugdcompetitie (voor kids van 11 jaar en ouder), de Oranje World Tour (voor kids van 8 t/m 11 jaar) en de Rode World Tour (voor kids t/m 7 jaar).

 

Wat houdt het in?

Nadat we alle inschrijvingen verzameld hebben delen we, in overleg met de trainers, de teams in. Hierbij houden we rekening met het tennisniveau van de kinderen. Vervolgens deelt de KNLTB alle aangemelde teams in in afdelingen. Deze teams spelen partijtjes tegen andere teams in dezelfde afdeling.

De Groene Jeugdcompetitie speelt op 7 woensdagmiddagen, elk jaar beginnend in april. De Oranje en Rode World Tour speelt 9 maanden per jaar. Iedere maand zal dit bij een andere vereniging in de regio zijn. De competitie start elk jaar op de 1e zondag in maart en zal vervolgens iedere 1e zondag van de maand worden gespeeld met uitzondering van december, januari en februari. Een competitiemiddag voor Groen zal doorgaans 3 uur duren op de woensdagmiddag. Een competitiedag zal voor Oranje maximaal 3 uur duren en voor Rood 1,5 à 2 uur. Deze zullen doorgaans in de zondagochtend worden gepland.

 

Hoe wordt er gespeeld?

De wedstrijden in de categorie groen worden gespeeld volgens de standaard spelregels in het tennis, met geel/groene ballen. De wedstrijden in de categorie oranje zullen gespeeld worden op ¾ banen met oranje ballen. Deze wedstrijden worden gespeeld om 2 gewonnen tiebreaks, waarbij iedere tiebreak gaat t/m 7 punten met een verschil van 2 punten.

De wedstrijden in de categorie rood zullen worden gespeeld op een minibaan met rode ballen. Bij rood wordt er gespeeld om 1 tiebreak, waarbij er op een 6-6 stand een winnend punt gespeeld wordt. Het streven is om ieder kind 2 singels en 1 dubbel te laten spelen. Het aantal wedstrijden dat daadwerkelijk wordt gespeeld op een dag is afhankelijk van het aantal kids dat zich die dag heeft aangemeld. Er zullen geen individuele resultaten worden bijgehouden. Bij de oranje tour worden de teamresultaten genoteerd en gerelateerd aan het aantal gespeelde wedstrijden leidt dit aan het eind van de dag tot een dag-winnaar binnen de afdeling. Alle resultaten van de teams in de Oranje World Tour worden opgeteld voor het uiteindelijke World Tour resultaat. Bij rood worden er geen standen bijgehouden, wel vindt er een deelnameregistratie plaats.

Inschrijven en kosten

Deelname aan de groene competitie kost ongeveer 20 Euro. Deelname aan de oranje of rode competitie is kosteloos. Het is wel vereist dat de deelnemers allemaal een lidmaatschap hebben bij Tennis Vereniging Dekker Rokkeveen, inclusief het KNLTB lidmaatschap. Let op: bij de mini-jeugdleden bestaat de jaarlijkse contributie niet automatisch ook uit een lidmaatschap bij de KNLTB. Dit KNLTB lidmaatschap dient dan apart aangevraagd te worden bij de receptie van Dekker. Pas dan kan worden ingeschreven voor de World Tour.

Op de site www.tenniskids.nlstaat meer informatie over de World Tour.

We hopen jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben en zien jullie inschrijving graag tegemoet. Inschrijven kan tot medio december door het inschrijfformulier (dat daaraan voorafgaand aan iedereen wordt gestuurd) te mailen naar email adres .

Voor de oudere jeugd en de beste jongere jeugd is er de jeugdcompetitie op 7 zaterdagochtenden in het voorjaar. De allerbeste spelers kunnen spelen in de landelijke competitie op 7 zondagen in het voorjaar.

Mochten jullie vragen hebben, dan horen we het graag.

Met sportieve groet,

De World Tour Commissie
Kim van Boven


Ogenblik a.u.b. ...