Clubkampioenschappen 2018

Clubkampioenschappen 2018, jij doet toch ook mee?!

 

In de week van 1 t/m 9 september 2018 vinden de clubkampioenschappen voor de jeugd en de senioren plaats op het park van TVDR. 

Er wordt in de categorieën HE, DE, HD, DD en GD gestreden in de speelsterkten 4+ t/m 9.
Bij de jeugd wordt er weer gespeeld volgens het "tenniskids" principe. De finalewedstrijden worden gespeeld in het weekend van 8 en 9 september. 


Met sportieve groet,
De wedstrijdleiding

 

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot vrijdag 24 augustus door te klikken op het logo van Toernooi.nl
Als dit de eerste keer is dat je je inschrijft voor een toernooi via toernooi.nl, dan is er een inschrijfhulp op deze pagina bijgevoegd!

 

 

 

 

Voor wie? 

De clubkampioenschappen worden jaarlijks gehouden en zijn uitstekend geschikt voor álle leden van TVDR. Tijdens de clubkampioenschappen kan iedereen zich inschrijven op zijn of haar eigen niveau. De wedstrijdleiding nodigt je vervolgens uit om een wedstrijd te komen spelen, op een moment dat schikt binnen je verhinderingen. Nadat je deze wedstrijd hebt gewonnen of verloren, wordt je uitgenodigd voor een volgende wedstrijd. De wedstrijdleiding zal proberen om iedereen zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen. In ieder geval speelt iedereen per onderdeel 2 wedstrijden.

Volwassenen

Alle leden vanaf 18 jaar, kunnen zich inschrijven binnen zijn of haar eigen speelsterkte. Deze speelsterkte is te vinden op de KNLTB-pas die iedereen die vóór 1 januari 2017 lid was, heeft kunnen ophalen bij de receptie van Dekker Zoetermeer.
De beginners zullen speelsterkte 9 hebben. Hoe meer ervaring je hebt, hoe lager de speelsterkte. 

Je kan je vervolgens inschrijven in de categorie die gelijk of beter is dan jouw speelsterkte. Voorbeeld, ben je een man en heb je als speelsterkte 8, dan mag je meedoen in zowel de HE8, HD8, GD8 en alle categorieën daaronder (7,6,5 enz.).
Het is wel belangrijk dat je bij een dubbel moet worden gespeeld in de categorie van de laagste speelsterkte van beide.

Jeugd

In de jeugdcategorieën gaat het allemaal iets anders. Sinds 2013 wordt hier gespeeld volgens het Tenniskids idee. Alle jeugdleden tot en met 12 jaar worden door de vereniging ingedeeld in een bepaalde kleur (rood, oranje, groen en geel). Deze kleur bepaald op welk niveau, op welke baan en met welke bal er zal worden gespeeld. Hoe ouder en meer ervaring een kind heeft, hoe hoger dat kind zal spelen.

Ook tijdens de clubkampioenschappen zullen wij de kinderen indelen in de kleur die de kinderen van de tennisvereniging hebben gehad. Binnen deze kleur zullen wij leuke wedstrijdjes inplannen, waarna er aan het eind van de week een winnaar is.
Voor de kinderen uit de selecties worden andere afspraken gemaakt i.s.m. de tennisschool.

Als je je inschrijf zul je in de week voor het toernooi een uitnodiging krijgen voor je eerste wedstrijd. Na die wedstrijd zal je horen wanneer je volgende wedstrijd is. In totaal speel je minimaal 2 wedstrijden, maar als wedstrijdleiding zullen wij proberen iedereen zoveel mogelijk wedstrijdjes te laten spelen.

Als je je inschrijft, hoef je alleen maar te kiezen of je wilt enkelen of dubbelen. Het mag natuurlijk ook allebei!

Voor meer informatie over Tenniskids, ga naar www.tenniskids.nl.  

Finaleweekend

Zoals traditiegetrouw, zal de wedstrijdleiding in het finaleweekend alles uit de kast trekken om het iedereen zo leuk mogelijk te maken. Natuurlijk wordt er gestreden voor de titel: "clubkampioen", maar de gezelligheid naast de baan is net zo belangrijk!

Inschrijfhulp

Heb je hulp nodig bij het inschrijven? Geen probleem. Er is een inschrijfhulp beschikbaar. In het document wordt gesproken over 2015, maar voor dit jaar gaat het op dezelfde manier.

Inschrijfhulp senioren


Contact

Als het allemaal nieuw is, is het logisch dat het allemaal nog wat onduidelijk is. Mocht dit inderdaad zo zijn, mail dan je vraag naar clubkampioenschappen@tvdr.nl.


Ogenblik a.u.b. ...