Je bent lid van onze vereniging of overweegt lid te worden en je wilt weten wat we als vereniging met en voor elkaar organiseren? Dan ben je hier op de juiste plek van onze website terecht gekomen.

We vertellen je graag aan welke verschillende activiteiten je mee kunt doen bij TVDR, waardoor je lekker kunt tennissen en ook eens speelt tegen en met mensen die je nog niet kent.

Ieder jaar hebben we onderstaande activiteiten. Als je op de activiteit klikt, krijg je hier meer informatie over en lees je hoe je je kunt aanmelden.

Nieuwjaarstoernooi

Begin januari. Dubbel- en mixpartijen met oliebollen en champagne.

Het Openings Toernooi (HOT)

Eind maart. Dubbel- en mixpartijen.

KNLTB Voorjaarscompetitie

Begin april t/m eind mei. In teamverband, tegen teams van andere verenigingen, op 7 vaste speeldagen in de door het team gekozen vorm. Alleen dubbels/mixen of ook singles. Voor alle niveaus..

TVDR Clubladder

April - september. Iedere twee weken een single partij.

Rackettrekken

April - september. Maandag- en woensdagochtend en woensdagavond. Dubbel- en mixpartijen.

Dagtoernooien

Mei - september. Eens per maand op woensdagochtend. Dubbel- en mixpartijen.

TVDR Open

Begin juni. Een volle week voor alle speelsterktes. Singles, dubbels en mixpartijen.

50+ toernooi

Medio juni. Op vrijdagochtend en -middag. Dubbels en mixpartijen voor speelsterktes 9 t/m 6.

Zoetermeerse Cup

Tweede weekend van juli verdedigen wij de eer van onze club tegen drie andere Zoetermeerse tennisverenigingen.

8/9 Zomerladder

In de zomermaanden worden in 8 weekenden toernooitjes georganiseerd, speciaal voor beginners, tezamen met drie andere Zoetermeerse tennisverenigingen.

Clubkampioenschappen

Eerste week september. Een volle week voor alle speelsterktes, singles, dubbel- en mixpartijen.

KNLTB Najaarscompetitie

Medio september tot en met eind oktober. In teamverband, tegen teams van andere verenigingen, op 7 vaste speeldagen in de door het team gekozen vorm. Alleen dubbels/mixen of ook singles. Voor alle niveaus.

Biertoernooi

Begin november. Dubbel- en mixpartijen en een bierproeverij.

Wijntoernooi

Medio december. Dubbel- en mixpartijen en een wijnproeverij.

Nieuwjaarstoernooi

Begin januari houden we altijd onze nieuwjaarsborrel, die we tezamen met Y4Tennis en Dekker Zoetermeer organiseren. Er zijn hapjes en je krijgt twee drankjes van de vereniging. We houden ook een gezellige pubquiz.

Voorafgaand aan de borrel organiseren we ook een nieuwjaarstoernooi. Deze wedstrijden worden binnen gespeeld. Je speelt een dubbel- of mixpartij. Je hoeft je niet in te schrijven met een tennispartner, maar het mag wel. Je speelt één partij met je opgegeven tennispartner, of als je die niet hebt, met tennispartners die wij voor je hebben uitgezocht. De andere partijen speel je iedere keer met andere tennispartner.

 • Begin januari

 • Kleine bijdrage voor deelname t.b.v. baanhuur
 • Dubbels en mixpartijen

HOT

In de tweede helft van maart organiseren we Het Openings Toernooi, waarbij de buitenbanen officieel geopend worden. Aanvang is om 13:00. Je speelt 3 partijen op je eigen niveau en met een zelfgekozen partner. Heb je geen tennispartner, dan helpen wij je aan een tennispartner. Je speelt of dubbels of mixpartijen. Introducees zijn welkom. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor deelname.

 • Eind maart
  • Shira Mes,
  • Pauline de Winter,
  • Frank van der Linden of
  • crs@tvdr.nl
 • Kleine bijdrage voor deelname
 • Dubbels en mixpartijen

KNLTB Voorjaarscompetitie

In april en mei organiseert de KNLTB de voorjaarscompetitie om het in teamverband op te nemen tegen teams van andere verenigingen. Je speelt in totaal 7 keer en een aantal keer ‘thuis’ en een aantal keer ‘uit’. Het is mogelijk om je individueel op te geven of samen met één of meerdere tennisvrienden. Een team bestaat uit minimaal 4 personen. Je kunt zelf kiezen op welke dag je competitie wilt spelen. Op donderdagavond wordt de 8&9 competitie gespeeld (startersniveau) en speelt het team 2 dubbelpartijen. Dit kan een herendubbel, een damesdubbel of een gemengd dubbel zijn. Op vrijdagavond is het mogelijk om mee te doen aan de dubbelcompetitie in een herenteam, een damesteam of een mixteam).

Op zaterdag en zondag wordt een herencompetitie, een damescompetitie en een mixcompetitie aangeboden. In de heren- en damescompetitie worden 4 enkelspelen en 2 dubbelspelen gespeeld. In de mixcompetitie op zaterdag wordt een damesenkel, een herenenkel, een damesdubbel, een herendubbel en een mixdubbel gespeeld. In de mixcompetitie op zondag worden 2 damesenkels, 2 herenenkels, 1 herendubbel, 1 damesdubbel en 2 mixdubbels gespeeld.

De kosten voor deelname aan de voorjaarscompetitie bedragen € 20,- per persoon. Je kan je opgeven via het inschrijfformulier op de website. Dat is mogelijk van medio oktober tot begin december. Voor vragen kan je een e-mail sturen naar het volgende e-mailadres: competitiesenioren@tvdr.nl.

 • 7 dagen in april en mei
 • Via www.tvdr.nl
 • €20,- per deelnemer
 • Verschillende competitiesoorten

TVDR Clubladder

Ieder jaar doen er tussen de 45 en 60 leden (van beginner tot gevorderd) mee aan de clubladder. Waarschijnlijk is dit ook iets voor jou. Deelname is gratis voor leden.

– Elke 2 weken regelen wij een leuke single wedstrijd voor je.
– Je kiest zelf wanneer je graag wilt spelen.
– Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau.
– Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat.
– Als je met vakantie gaat of een korte periode niet kunt, kan je je deelname op pauze zetten en weer activeren als je terug bent.
– Een kort filmpje vind je: hier

Speel je ook mee? Je hoeft alleen je niveau op te geven en welke dagen je graag speelt.

Meld je nu aan op de website van SportconneXions: AANMELDEN
Of download de gratis app ‘clubladder’ van SportconneXions in de App Store of Google Play.

Veel plezier en tot binnenkort op de banen! Voor vragen kan je terecht bij Frank van der Linden of Pauline de Winter

Rackettrekken

Ideaal voor leden die lekker willen tennissen in een dubbel- en/of mixvariant. Het rackettrekken is bedoeld om het contact tussen leden te bevorderen en de gang naar het tennispark te stimuleren. Deelname is gratis. Bij het rackettrekken is het niet nodig zelf een partner te regelen en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Hanneke organiseert het rackettrekken in de ochtenden. Een partij duurt 30 minuten. Overigens hoef je niet alle vier de rondes mee te doen, als je dat te veel van het goede vindt. Het mag natuurlijk wel.

Het rackettrekken is op maandag- en woensdagochtend van 09:30 – 11:30.

De top 5 redenen om mee te doen zijn:

 1. Je wilt meer mensen leren kennen binnen de vereniging.
 2. Je hebt een vast tennismaatje en vraagt je af, met wie je kunt tennissen als hij/zij een keer niet kan.
 3. Je hebt les bij de tennisschool en wilt wat je hebt geleerd ook toepassen in het tennisspel.
 4. Je wilt weer in (tennis)vorm komen.
 5. Je hebt helemaal geen reden nodig. Je wilt gewoon tennissen!

Als één of meer van deze redenen op jou van toepassing is, geef je dan op.

 • April t/m oktober
  • maandagochtend
  • woensdagochtend
 • Gratis
 • Dubbels en mixpartijen

Dagtoernooien

Maandelijks organiseert TVDR een dagtoernooi. Je speelt 3 wedstrijden van 30 minuten. Er wordt gespeeld in dubbels of mixpartijen. Je kunt je inschrijven via de receptie van Dekker Zoetermeer. Wacht nooit te lang met inschrijven, want vol=vol.

 
 • April t/m oktober
 • Receptie Dekker Zoetermeer
 • crs@tvdr.nl
 • Gratis
 • Dubbels en mixpartijen

TVDR Open

50+ toernooi

Sinds twee jaar draait TVDR mee met het vijftigplus-toernooicircuit van de KNLTB: SeniorPlus Events. Vanaf het voorjaar tot de nazomer vinden toernooien plaats voor de meer ervaren tennissers. Bij TVDR hebben tot nu toe mensen meegedaan van begin vijftig tot tachtigplussers. Waarbij de laatsten met secuur geplaatste ballen zich bepaald niet gemakkelijk gewonnen gaven. Je leeftijd hoeft je dus niet te weerhouden om mee te doen. Je geeft je op met een medespeler voor DD, HD of GD. Je speelt minstens drie wedstrijden van veertig minuten in poules op speelsterkte. Deelname kost rond de tien euro. Een toernooidag duurt ongeveer van 10.00 uur tot 15.00 uur, inclusief lunch en consumpties. En na een dag inspanning is het natuurlijk goed ontspannen op het terras van Dekker Zoetermeer. TVDR houdt het toernooi meestal op de derde vrijdag van juni. Hou de agenda en de berichtgeving hierover in de gaten. Aanmelden gaat via 50plus@tvdr.nl.

 • Derde vrijdag van juni
 • 50plus@tvdr.nl
 • Ca. €10,- per deelnemer
 • Dubbels en mixpartijen

Zoetermeerse Cup

Sinds 2016 strijden ALTV Zoetermeer, TV Buytenwegh, TV Seghwaert en TV Dekker Rokkeveen om de Zoetermeerse Cup en tegen de Rode Lantaarn.
In het tweede weekend van juli vindt dit evenement plaats. In 2020 hebben we onze jubileum editie helaas moeten afgelasten als gevolg van de Covid-19 maatregelen.
In 2021 zullen we weer strijden om de titel beste vereniging van Zoetermeer. In 2019 ging ALTV Zoetermeer er na een spannende finale tegen ons met de titel vandoor. De voorgaande edities werden door TV Dekker Rokkeveen gewonnen. In 2021 gaan we proberen onze titel terug te veroveren. Meer informatie volgt.
Als je vragen hebt, kan je terecht bij Frank van der Linden of een mailtje sturen naar crs@tvdr.nl.

 • Tweede weekend van juli
 • Op uitnodiging
 • Ca. €5,- per deelnemer
 • Singles, dubbels en mixpartijen

8/9 Zomerladder

Net begonnen met tennis? Heb je speelsterkte 8 of 9, en wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met het spelen van wedstrijden? Doe dan in de maanden juni, juli en september mee met de Zoetermeerse 8/9 Zomerladder.
TV Dekker Rokkeveen organiseert de Zomerladder in samenwerking met ALTV, TV Buytenwegh en TV Seghwaert. Plezier staat voorop!

Hoe werkt het?
De opzet is eenvoudig. Verspreid over 8 speeldagen kun je je als speler (17+) met speelsterkte 8 of 9 inschrijven in de herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel. Dit kan met een partner of individueel. Schrijf je je individueel in? Dan zoekt de organisatie een leuk tennismaatje voor je. Iedere wedstrijd duurt 45 minuten (inclusief inspelen). Je speelt 2 wedstrijden per speeldag. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op. Speel je gelijk? Dan verdien je 1 punt. Een verloren partij levert geen punten op. Bij de indeling houdt de organisatie rekening met het aantal behaalde punten. Je speelt dus zoveel mogelijk tegen even sterke tegenstanders.

Omdat het bij de zomerladder gaat om plezier, kennismaken met tennis en met andere spelers, zijn er geen prijzen te winnen. Wel houdt de organisatie bij hoe iedere individuele speler heeft gespeeld. Aan het einde maken we in iedere categorie de winnaar bekend.

 

Clubkampioenschappen

 • Begin september
 • Via www.toernooi.nl
 • Gratis
 • Singles, dubbels en mixpartijen

KNLTB Najaarscompetitie

Van medio september tot eind oktober organiseert de KNLTB de najaarscompetitie om het in teamverband op te nemen tegen teams van andere verenigingen. Je speelt in totaal 7 keer en een aantal keer ‘thuis’ en een aantal keer ‘uit’. Het is mogelijk om je individueel op te geven of samen met één of meerdere tennisvrienden. Een team bestaat uit minimaal 4 personen. Je kunt zelf kiezen op welke dag je competitie wilt spelen. Op donderdagavond wordt de 8&9 competitie gespeeld (startersniveau) en speelt het team 2 dubbelpartijen. Dit kan een herendubbel, een damesdubbel of een gemengd dubbel zijn. Op vrijdagavond is het mogelijk om mee te doen aan de dubbelcompetitie in een herenteam, een damesteam of een mixteam).

Op zaterdag en zondag wordt een herencompetitie, een damescompetitie en een mixcompetitie aangeboden. In de heren- en damescompetitie worden 4 enkelspelen en 2 dubbelspelen gespeeld. In de mixcompetitie op zaterdag wordt een damesenkel, een herenenkel, een damesdubbel, een herendubbel en een mixdubbel gespeeld. In de mixcompetitie op zondag worden 2 damesenkels, 2 herenenkels, 1 herendubbel, 1 damesdubbel en 2 mixdubbels gespeeld.

De kosten voor deelname aan de najaarscompetitie bedragen € 20,- per persoon. Je kan je opgeven via het inschrijfformulier op de website. Dat is mogelijk van medio mei tot eind juni. Voor vragen kan je een e-mail sturen naar het volgende e-mailadres: competitiesenioren@tvdr.nl.

 • 7 dagen in september en oktober
 • Via www.tvdr.nl
 • €20,- per deelnemer
 • Verschillende competitiesoorten

Biertoernooi

Begin november organiseren we het TVDR Biertoernooi. Deze wedstrijden worden binnen gespeeld. We vragen je om een bijdrage om de kosten van o.a. baanhuur te betalen. De bierproeverij is optioneel. In 2019 hielden we dit toernooi voor het eerst en het was een groot succes. De bierproeverij kreeg een hoge waardering.
Je speelt 3 mix- of dubbelpartijen per koppel. Je schrijft je in met een vaste partner. Indien je je alleen inschrijft, zoeken wij een vaste partner voor je. Per ronde speel je na 5 minuten inspelen 30 minuten. Daarna heb je 35 minuten pauze (een koppel speelt in even of oneven rondes). Er is een prijsuitreiking, allerlei bierspellen, (optioneel) een proeverij en (optioneel) een bijpassend menu.

Opgeven doe je bij Stephanie Gouka, Daniella Fowler of Frank van der Linden of je stuurt een mailtje naar crs@tvdr.nl

 
 • 13 november
  • Stephanie Gouka,
  • Daniella Fowler,
  • Frank van der Linden of
  • crs@tvdr.nl
 • €12,50 per deelnemer
 • Dubbels en mixpartijen

Wijntoernooi

Dit inmiddels fameuze toernooi is al jaren vèr voor de sluitingsdatum vol met inschrijvingen. Het Viva Portugal Wijntoernooi is een waar fenomeen dat goed bekend is in Zoetermeer en omstreken. Schrijf je op tijd in, want vol = vol.

Viva Portugal is hoofdsponsor van dit evenement en verzorgt ook de wijnproeverij tijdens en na afloop van het toernooi. Check https://www.vivaportugal.nl als je benieuwd bent naar de wijnen.

Je speelt 3 rondes van 35 minuten, mix- of dubbelpartijen. Er is voldoende gelegenheid om wijn te proeven en er zijn volop lekkere hapjes en drankjes.

Met onze DJ maken we er weer een geweldig feest van, dat tot in de kleine uurtjes zal duren.

We vragen je om een bijdrage om de kosten van o.a. baanhuur te betalen.

Schrijf je in via crs@tvdr.nl of geef je op bij Shira Mes, Pauline de Winter of Frank van der Linden.

 
 • 11 december
  • Shira Mes,
  • Pauline de Winter,
  • Frank van der Linden of
  • crs@tvdr.nl
 • Ca. €12,50 per deelnemer
 • Dubbels en mixpartijen