Najaarscompetitie

Plezier en prestaties in teamverband

Algemene informatie

Wat is de najaarscompetitie?

De najaarscompetitie is een landelijke competitie waarbij op sterkte van het team een indeling wordt gemaakt. Het is dus voor iedereen toegankelijk en ook een ideale manier ook nieuwe leden om kennis te maken met een tenniscompetitie.

Kijk hier voor het najaarscompetitieaanbod 2019 Den Haag: .

Meer informatie over de najaarscompetitie kun je vinden op de website van de KNLTB.

Speeldata

Kijk hier voor de exacte speeldagen en inhaaldagen van de najaarscompetitie 2019 voor senioren: .

Wat kost het?

De kosten zijn voor leden van TVDR vastgesteld op circa € 20 per persoon.

Klik hier voor het inschrijfreglement

Waarom zou ik meedoen?
Er is voor iedereen een reden om zich in te schrijven:
 • je hebt nog geen competitie gespeeld dit jaar en dit is je kans om daar wat aan te doen;
 • je hebt een goede competitie achter de rug en je wilt je progressie doorzetten;
 • je hebt een mindere competitie achter de rug en wilt wat recht zetten.
Tips
P.S.: Nog enkele tips en wetenswaardigheden:
 • Spreek af in je team wie de captain is en geef dit aan bij het inschrijven.
 • Wil je niet iedere week spelen, maar kan je wel af en toe invallen, schrijf je dan in en geef dit aan bij Jan Pieter of Frank.
 • Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen
 • Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar in zes jaar najaarscompetitie in de regio Haaglanden zijn er slechts zeven dagen verregend.

Met sportieve groeten,
Jan Pieter Romein en Frank van der Linden

Vrijdagavondcompetitie

Op de zaterdag is het gemiddelde niveau (gemiddelde rating) in de laagste klasse tussen de 7,4 en 7,6 (afhankelijk van of je in een mix-, een heren- of in een damesteam speelt). Op de vrijdagavond is dit tussen de 7,9 en de 8,1. Houd er wel rekening mee dat de vrijdagavond bestemd is voor dubbelcompetities. Je speelt dan dus geen single. Wil je toch singelen en vind je dit een te hoog niveau, kijk dan eens naar de 8&9 competitie voor de beginners.

competitie voor beginners

8&9 competitie
Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden, maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Of heb je de laatste jaren lessen gevolgd waardoor je het redelijk onder de knie hebt en wordt het wel eens tijd voor het spelen van competitie? Formeer dan een team en doe mee aan de 8&9-competitie! Deze competitie wordt gespeeld op de donderdagavond.
Spelen op eigen niveau
Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, je resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze competitie wordt aangeboden in twee klassen: de eerste klasse voor tennissers die al een balletje kunnen slaan en de tweede klasse voor de beginners. Heb je nog nooit een speelsterkte toegewezen gekregen? Heb je sinds je jeugd niet meer gespeeld? Of weet je niet wat je speelsterkte is? Vraag dat dan even aan je tennisleraar of aan een lid van de technische commissie op de club.
Donderdagavond

De KNLTB biedt de 8&9 competitie aan voor de donderdagavond óf de zondagmiddag. Wij bieden dit voor de zondag niet aan, i.v.m. de drukke bezetting van andere competities op de zondag.

Speeldata

Er zijn zeven speeldagen. Kijk hier voor de exacte speel- en inhaaldagen: .

Minimaal 3 spelers in een team
Om mee te kunnen doen, zijn er teams nodig met minimaal drie spelers. Dat kunnen mannen zijn, dat kunnen vrouwen zijn, het kan ook een gemengd team zijn. Het leukste is als je een team maakt van vier personen. We raden aan 1-2 invallers achter de hand te houden, voor als iemand een keer verhinderd is.
Twee dubbels, compact spelen
Elke competitiedag bestaat uit twee partijen. Dat zijn altijd dubbels. Dat kan dus een herendubbel zijn, een damesdubbel of een gemengd dubbel. Afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, dat betekent dat de partijen gemiddeld ongeveer 1.15 uur duren. Hoe lang het daarna nog gezellig is in het clubhuis, dat is uiteraard aan jullie!
Je speelt uit en thuis

De KNLTB heeft aangegeven dat je zo regionaal mogelijk speelt. Hoe ver je moet reizen voor uitwedstrijden is afhankelijk van het aantal inschrijvingen bij clubs in de buurt.

Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.

Verkort & compact spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: Er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Reglement

Inschrijving
Voor de inschrijving zijn de volgende regels van toepassing:
 1. Om deel te mogen nemen aan de competitie is individuele inschrijving (ook voor selectiespelers), via het inleveren van het inschrijvingsformulier via de website, verplicht.
 2. Om deel te mogen nemen aan de senioren districtscompetitie dien je in het jaar van deelname minimaal 17 jaar te zijn.
 3. Niet of te laat inschrijven geeft geen recht op deelname.
 4. Om deel te mogen nemen aan de competitie dienen eerst alle financiële verplichtingen te zijn voldaan.
 5. Selectiespelers zijn verplicht deel te nemen aan de voorjaarscompetitie en worden automatisch ingedeeld.
 6. Alleen volledig ingevulde inschrijvingen worden in behandeling genomen. Onvolledig inschrijven geeft geen recht op deelname.
 7. Bij inschrijving mogen voorkeuren voor teamgenoten worden opgegeven. Indien mogelijk wordt hier rekening mee gehouden; dit is echter geen recht.
 8. De uiterste inschrijfdatum voor de betreffende competities worden gecommuniceerd via de website van de vereniging. Inschrijvingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.
 9. Inschrijven verplicht deelnemers tot het betalen van de competitie bijdrage (€ 20 per  deelnemer). Aan het genoemde bedrag kunnen geen rechten worden ontleend.
 10. De speeldata voor de verschillende competities staan vermeld onder de algemene info op de site van TVDR. Bij inschrijving voor één van de competities zorg je ervoor dat je op de speeldagen en inhaaldagen beschikbaar bent om te kunnen spelen.
 11. Indien een deelnemer tijdens de competitie afwezig is, dan dient diegene zelf voor een acceptabele vervanging te zorgen. Uiteraard wordt deze vervanging afgestemd met de competitieleiders. De vereniging en de competitieleiders hebben geen enkele verplichting om deze taak van de betreffende speler over te nemen.
 12. Een team is zelf verantwoordelijk om elkaar op de verantwoordelijkheid te wijzen van het nakomen van afspraken (opgeven voor de competitie is een afspraak met elkaar).
 13. Andere teams zal niet gevraagd worden om een speler te leveren voor een team dat in bovenstaande zin in de problemen is gekomen.
 14. Blessures gedurende de competitie zijn nooit vooraf te voorzien. Daarom wordt een team zo mogelijk altijd groter gemaakt dan strikt noodzakelijk zodat bovenstaande niet van toepassing hoeft te zijn.
 15. De competitieleiders geven geen garanties over de indelingen van de teams.
 16. De competitieleiders behouden zich het recht voor om bij over-inschrijving deelnemers in  te delen of af te schrijven. De regels die hier van toepassing zijn tref je hierna aan.
 17. Belangrijke informatie over deelname aan de competitie zal via e-mail aan de deelnemers worden verzonden. Tevens zal deze informatie via de website van de vereniging worden gepubliceerd.
Regels bij over-inschrijving

Bij over-inschrijving zijn de volgende regels van toepassing:

 1. Doelstelling is zoveel mogelijk leden competitie te laten spelen.
 2. Heb je vorig jaar ook najaarscompetitie gespeeld, dan heb je voorrang bij tijdig inschrijven.
 3. Daarna volgen degenen die in dit jaar de voorjaarscompetitie hebben gespeeld.
 4. Vervolgens wordt er gekeken naar het moment van inschrijving en de speelsterkte voor het jaar van deelname.
 5. Wil je meedoen aan zowel voorjaars- en najaarscompetitie dan geef je bij opgave aan in welke van deze twee competities je speelrechten op wilt bouwen.
 6. Speel je zowel voorjaars- als najaarscompetitie gedurende 2 jaar, dan vervalt eventueel je plek in de competitie waar je geen rechten wilt opbouwen aan een potentiële nieuwe speler die redelijkerwijs in dezelfde klasse kan spelen.
Belang van de vereniging

In het belang van de vereniging kan in uitzonderlijke gevallen worden afgeweken van bovenstaande regels, zulks ter beoordeling van de competitieleiders en in samenspraak met de clubtrainer en het bestuurslid Technisch Beleid. In situaties waarin de regels niet voorzien, oordelen de competitieleiders in samenspraak met de clubtrainer en het bestuurslid Technisch Beleid.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven tot medio juni 2019. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

Teams

Voorlopige teamindeling KNLTB Najaarscompetitie 2019
(hier kunnen geen rechten aan ontleend worden)

Donderdagavond 8&9 1

2e klasse

Wendy Beckers
Erwin Beckers
Anja Poryadina
Albert Wijman
Wedstrijden en stand

Donderdagavond 8&9 2

2e klasse

Philippe  Versijp 
Roland  Starmans 
Martine  Starmans 
 
Wedstrijden en stand

Vrijdagavond Gemengd dubbel 1

1e klasse

Fred Luxemburg
Anja Luxemburg
Righard den Blaauwen
Karin van Damme
Errol Tahaparij
Frank van der Linden
Maaike den Blaauwen
Siew-Loon Ooi
Wedstrijden en stand

Vrijdagavond Gemengd dubbel 2

2e klasse

Shira Mes
Ivanka Schaaij-Mulder 
Gert Nieuwland
Peter Carton
 
 
Wedstrijden en stand

Vrijdagavond Gemengd dubbel 3

3e klasse

Stephanie Gouka 
Petra Lakerveld 
Daan Bregman
Friso van Gelderen
 
 
Wedstrijden en stand

Vrijdagavond Gemengd dubbel 35+ 1

2e klasse

Susanne Huygens 
Jessica Maes 
Dennis Ravensbergen 
Ralph van Vark
Caroline Buitenhek
 
Wedstrijden en stand

Vrijdagavond Heren dubbel 1

3e klasse

Arjen Langbein
Richard van der Neut
Walter Wesseling
Nico van Eck
Michel Veeken
Lucas Breedveld
Wedstrijden en stand

Vrijdagavond Dames dubbel 1

3e klasse

Sadia Helgers
Mirjam Stroeve
Petra van de Bosch
Nicoline Elsink
 
 
Wedstrijden en stand

Zaterdag Gemengd 1

2e klasse

Shirley Mulder-Schaaij
John Bijster
Shira Mes
Reggy Lobry
 
 
Wedstrijden en stand

Zaterdag Gemengd 2

3e klasse

Don van Eerde
Rogier van Kuijk
Nathalie van Schie
Felicia Pohlert
 
 
Wedstrijden en stand

Zaterdag Gemengd 3

4e klasse

Daniella Roels-Fowler
Marc Roels
Jordi Vredenbregt
Sharon Sidoel
Gianni Kasanpawiro
Giacito Kasanpawiro
Wedstrijden en stand

Zaterdag Gemengd dubbel 1

3e klasse

Mei Lie Lim 
Gert Nieuwland
Petra van Winden
Roald Jongejan
Jan Pieter Romein
Ferra Gumilar
Wedstrijden en stand

Zaterdag Heren 1

3e klasse

Randolf Ancher
Guido van Leeuwen
John van Rijn
Rick van de Lubbe
Arne den Exter
Robert Knoester
Wedstrijden en stand

Zaterdag Heren dubbel 1

4e klasse

Saron Jawahier
Walter van Dorp
Riens van Hertum
Ben Noorlander
Thomas Taberima
 
Wedstrijden en stand

Zondag Heren 1

4e klasse

Menno van Benthem
Marc Roels
Dylan Timisela
Gianni Kasanpawiro
Radjen Jagesar
Wedstrijden en stand

Jongens 10-14

1e klasse

Tudor Bucataru
Martin Klaassen
Shayan Dasrath
Sven Vergeer
 
 
Stand en uitslagen

Jongens 10-14

2e klasse

Stef van Berkel
Elijah de Getrouwe
Sebastiaan Thijsse
Yvar Besuyen
 
 
Stand en uitslagen

Meisjes 11-17

1e klasse

Emma van Welzen
Demi van Waaij
Silver Bijlsma
Savannah Bijlsma
Katja Djapic
Anicia van Hammoud

Gemengd 11-17

3e klasse

Justin Hippe
Jason Baas
Sanne IJpma
Roshni Matai
 
 
Stand en uitslagen

Groen 1

Jasmijn Tempelman
Cas Hermans
Sven IJpma
Quinn Andre
Trisha Matai
Jill Kriek
Stand en uitslagen

Groen 2

Beau Walters
Steijn Duijndam
Zoey Rayer
Calvin Hu
Jochem Campos
Tamas Geczy
Stand en uitslagen

Oranje 2

Luka Korendijk
Kenzy van der Veek
Sepp Kneppers
Levy van Dreumel
Sven Veeken
Jens Guerrand

Baanschema

Vóór aanvang van de najaarscompetitie wordt het baanschema voor de thuiswedstrijden gepubliceerd.

Je kunt het baanschema vinden bij de betreffende speeldag in de Clubagenda.

Uitslagen en standen

Bekijk de uitslagen en standen van alle teams op de website van de KNLTB.