Voorjaarscompetitie

Plezier en prestaties in teamverband

Algemene informatie

Wat is de voorjaarscompetitie?

De voorjaarscompetitie kent vier soorten competities:

 1. Landelijke competitie van de KNLTB op zondag
 2. Regionale competitie, in ons geval van het district Zuid-Holland, op andere dagen. Het merendeel van deze competitie wordt alleen op de zaterdag gespeeld.
 3. Vrijdagavondcompetitie
 4. Competitie voor beginners (niveau 8 & 9)

Voor zowel de landelijke competitie op de zondag, als de regionale competitie op de zaterdag, is er een jeugd- en een seniorencompetitie. Kijk hier voor het voorjaarscompetitieaanbod: .

Speeldata

Kijk hier voor de exacte speeldagen en inhaaldagen van de voorjaarscompetitie: .

Wat kost het?

De kosten zijn voor leden van TVDR vastgesteld op circa € 20 per persoon.

Klik hier voor het inschrijfreglement

Waarom zou ik meedoen?
Er is voor iedereen een reden om zich in te schrijven:
 • je hebt nog geen competitie gespeeld dit jaar en dit is je kans om daar wat aan te doen;
 • je hebt een goede competitie achter de rug en je wilt je progressie doorzetten;
 • je hebt een mindere competitie achter de rug en wilt wat recht zetten.
Tips
P.S.: Nog enkele tips en wetenswaardigheden:
 • Spreek af in je team wie de captain is en geef dit aan bij het inschrijven.
 • Wil je niet iedere week spelen, maar kan je wel af en toe invallen, schrijf je dan in en geef dit aan bij Guido of Frank.
 • Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen

Vrijdagavondcompetitie

Op de zaterdag is het gemiddelde niveau (gemiddelde rating) in de laagste klasse tussen de 7,4 en 7,6 (afhankelijk van of je in een mix-, een heren- of in een damesteam speelt). Op de vrijdagavond is dit tussen de 7,9 en de 8,1. Houd er wel rekening mee dat de vrijdagavond bestemd is voor dubbelcompetities. Je speelt dan dus geen single. Wil je toch singelen en vind je dit een te hoog niveau, kijk dan eens naar de 8&9 competitie voor de beginners.

competitie voor beginners

8&9 competitie

Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden, maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Of heb je de laatste jaren lessen gevolgd waardoor je het redelijk onder de knie hebt en wordt het wel eens tijd voor het spelen van competitie? Formeer dan een team en doe mee aan de 8&9-competitie! Deze competitie wordt gespeeld op de donderdagavond, vrijdagavond of zondagmiddag.

Spelen op eigen niveau
Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, je resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze competitie wordt aangeboden in twee klassen: de eerste klasse voor tennissers die al een balletje kunnen slaan en de tweede klasse voor de beginners. Heb je nog nooit een speelsterkte toegewezen gekregen? Heb je sinds je jeugd niet meer gespeeld? Of weet je niet wat je speelsterkte is? Vraag dat dan even aan je tennisleraar of aan een lid van de technische commissie op de club.
Speeldagen

Er zijn zeven speeldagen. Kijk hier voor de exacte speeldagen en inhaaldagen: .

Minimaal 3 spelers in een team
Om mee te kunnen doen, zijn er teams nodig met minimaal drie spelers. Dat kunnen mannen zijn, dat kunnen vrouwen zijn, het kan ook een gemengd team zijn. Het leukste is als je een team maakt van vier personen. We raden aan 1-2 invallers achter de hand te houden, voor als iemand een keer verhinderd is.
Twee dubbels, compact spelen
Elke competitiedag bestaat uit twee partijen. Dat zijn altijd dubbels. Dat kan dus een herendubbel zijn, een damesdubbel of een gemengd dubbel. Afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, dat betekent dat de partijen gemiddeld ongeveer 1.15 uur duren. Hoe lang het daarna nog gezellig is in het clubhuis, dat is uiteraard aan jullie!
Je speelt uit en thuis

De KNLTB heeft aangegeven dat je zo regionaal mogelijk speelt. Hoe ver je moet reizen voor uitwedstrijden is afhankelijk van het aantal inschrijvingen bij clubs in de buurt.

Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.

Verkort & compact spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: Er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Jeugdcompetities

Junioren 11 t/m 14 jaar

Je speelt met je team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.
Een wedstrijd bestaat uit 2 sets tot 4 gewonnen games mét beslissend punt systeem en een tiebreak tot 7 punten bij 4-4.
In de enkel en dubbel is de 3e set een tiebreak tot 7 punten!!

Junioren 13 t/m 17 jaar (jongens of meisjes)

Je speelt met je team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.
Een wedstrijd bestaat uit 2 sets tot 6 gewonnen games zónder beslissend punt systeem en een tiebreak tot 7 punten bij 6-6.
In de enkel en dubbel is de 3e set een supertiebreak tot 10 punten!!

Junioren 13 t/m 17 jaar (gemengd)

Je speelt met je team 4 enkelpartijen, 2 gemengddubbelpartijen, 1 herendubbelpartij en 1 damesdubbelpartij.
Een wedstrijd bestaat uit 2 sets tot 6 gewonnen games zónder beslissend punt systeem en een tiebreak tot 7 punten bij 6-6.
In de enkel en dubbel is de 3e set een supertiebreak tot 10 punten!!

Kijk voor een uitgebreide beschrijving op de website van de KNLTB.

Reglement

Inschrijving
Voor de inschrijving zijn de volgende regels van toepassing:
 1. Om deel te mogen nemen aan de competitie is individuele inschrijving (ook voor selectiespelers), via het inleveren van het inschrijvingsformulier via de website, verplicht.
 2. Om deel te mogen nemen aan de senioren districtscompetitie dien je in het jaar van deelname minimaal 17 jaar te zijn.
 3. Niet of te laat inschrijven geeft geen recht op deelname.
 4. Om deel te mogen nemen aan de competitie dienen eerst alle financiële verplichtingen te zijn voldaan.
 5. Selectiespelers zijn verplicht deel te nemen aan de voorjaarscompetitie en worden automatisch ingedeeld.
 6. Alleen volledig ingevulde inschrijvingen worden in behandeling genomen. Onvolledig inschrijven geeft geen recht op deelname.
 7. Bij inschrijving mogen voorkeuren voor teamgenoten worden opgegeven. Indien mogelijk wordt hier rekening mee gehouden; dit is echter geen recht.
 8. De uiterste inschrijfdatum voor de betreffende competities worden gecommuniceerd via de website van de vereniging. Inschrijvingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.
 9. Inschrijven verplicht deelnemers tot het betalen van de competitie bijdrage (€ 20 per  deelnemer). Aan het genoemde bedrag kunnen geen rechten worden ontleend.
 10. De speeldata voor de verschillende competities staan vermeld onder de algemene info op de site van TVDR. Bij inschrijving voor één van de competities zorg je ervoor dat je op de speeldagen en inhaaldagen beschikbaar bent om te kunnen spelen.
 11. Indien een deelnemer tijdens de competitie afwezig is, dan dient diegene zelf voor een acceptabele vervanging te zorgen. Uiteraard wordt deze vervanging afgestemd met de competitieleiders. De vereniging en de competitieleiders hebben geen enkele verplichting om deze taak van de betreffende speler over te nemen.
 12. Een team is zelf verantwoordelijk om elkaar op de verantwoordelijkheid te wijzen van het nakomen van afspraken (opgeven voor de competitie is een afspraak met elkaar).
 13. Andere teams zal niet gevraagd worden om een speler te leveren voor een team dat in bovenstaande zin in de problemen is gekomen.
 14. Blessures gedurende de competitie zijn nooit vooraf te voorzien. Daarom wordt een team zo mogelijk altijd groter gemaakt dan strikt noodzakelijk zodat bovenstaande niet van toepassing hoeft te zijn.
 15. De competitieleiders geven geen garanties over de indelingen van de teams.
 16. De competitieleiders behouden zich het recht voor om bij over-inschrijving deelnemers in  te delen of af te schrijven. De regels die hier van toepassing zijn tref je hierna aan.
 17. Belangrijke informatie over deelname aan de competitie zal via e-mail aan de deelnemers worden verzonden. Tevens zal deze informatie via de website van de vereniging worden gepubliceerd.
Regels bij over-inschrijving
Bij over-inschrijving zijn de volgende regels van toepassing:
 1. Doelstelling is zoveel mogelijk leden competitie te laten spelen.
 2. Heb je vorig jaar ook voorjaarscompetitie gespeeld, dan heb je voorrang bij tijdig inschrijven.
 3. Daarna volgen degenen die in het voorgaande jaar de najaarscompetitie hebben gespeeld.
 4. Vervolgens wordt er gekeken naar het moment van inschrijving en de speelsterkte voor het jaar van deelname.
 5. Wil je meedoen aan zowel voorjaars- en najaarscompetitie dan geef je bij opgave aan in welke van deze twee competities je speelrechten op wilt bouwen.
 6. Speel je zowel voorjaars- als najaarscompetitie gedurende 2 jaar, dan vervalt eventueel je plek in de competitie waar je geen rechten wilt opbouwen aan een potentiële nieuwe speler die redelijkerwijs in dezelfde klasse kan spelen.
Belang van de vereniging

In het belang van de vereniging kan in uitzonderlijke gevallen worden afgeweken van bovenstaande regels, zulks ter beoordeling van de competitieleiders en in samenspraak met de clubtrainer en het bestuurslid Technisch Beleid. In situaties waarin de regels niet voorzien, oordelen de competitieleiders in samenspraak met de clubtrainer en het bestuurslid Technisch Beleid.

Teams

Teamindeling KNLTB Voorjaarscompetitie 2024

Donderdagavond Team 1

1e klasse (afd. 11)

Chris Nietzman
Anja Poryadina
Hans van der Reijden
Joukje Tahaparij
Wedstrijden en stand/>

Donderdagavond Team 2

2e klasse (afd. 2)

Jeroen Geurts
Christianne de Groot
Miranda Metz
Martine Starmans-v/d Voort
Philippe Versijp
Wedstrijden en stand

Vrijdagavond DD 17+ 1

4e klasse (afd. 23)

Ineke Boogerman
Gerda van 't Bosch
Michelle de Graaf
Stephanie van der Hor
Sandra van der Waal
Marijke Westra
Wedstrijden en stand

Vrijdagavond DD 35+ 1

4e klasse (afd. 36)

Nicoline Elsink
Sadia Helgers = Abdoel
Daniella Roels-Fowler
Mirjam Stroeve
Wedstrijden en stand

Vrijdagavond HD 35+ 1

3e klasse (afd. 1)

Wim Bekker
Daan Bregman
Friso van Gelderen
Jan Knijnenburg
Hans Nieuwenhuizen
Wedstrijden en stand

Zaterdag Mix 1

Hoofdklasse (afd 9)

Shira Mes
Amanda Romijn
Ricardo Romijn
Jay van Santen
Esther van Sprakelaar
Wedstrijden en stand

Zaterdag Mix 2

1e klasse (afd 18)

Righard den Blaauwen
Peter Carton
Annemaj van Leeuwen
Frank van der Linden
Josina Mantjes
Edwin Schuchmann
Yessica Zwetsloot
Wedstrijden en stand

Zaterdag Mix 3

4e klasse (afd 6)

Lucas Breedveld
Walter van Dorp
Nico van Eck
Michelle de Graaf
Melanie de Kok
Daniella Roels - Fowler
Wedstrijden en stand

Zaterdag Heren 17+ 1

5e klasse (afd 42)

Arne den Exter
Guido van Leeuwen
Rick van der Lubbe
Marcel Stroeve
Wedstrijden en stand

Zondag Heren 1

2e klasse (afd 5)

Bas Bregman
Casper Carton
Jesper van Leeuwen
Jay van Santen
Tim de Vries
Wedstrijden en stand

Zondag Junioren 11-14

afdeling 18

Finn Jansen
Aidan Laman
Julian Martha
Stijn Tegelaar
Stand en uitslagen

Zondag Groen 1

afdeling 18

Mik van der Hor
Ephram Popal
Flynn Staats
Niels van der Toorn
Saskia van der Velde
Stand en uitslagen