Voorjaarscompetitie

Plezier en prestaties in teamverband

Algemene informatie

Wat is de voorjaarscompetitie?

De voorjaarscompetitie kent vier soorten competities:

 1. Landelijke competitie van de KNLTB op zondag
 2. Regionale competitie, in ons geval van het district Den Haag, op andere dagen. Het merendeel van deze competitie wordt alleen op de zaterdag gespeeld.
 3. Vrijdagavondcompetitie
 4. Competitie voor beginners (niveau 8 & 9) op donderdagavond

Voor zowel de landelijke competitie op de zondag, als de regionale competitie op de zaterdag, is er een jeugd- en een seniorencompetitie.
Kijk hier voor het voorjaarscompetitieaanbod 2019 Den Haag: .

Speeldata
Kijk hier voor de exacte speeldagen en inhaaldagen van de voorjaarscompetitie 2019 voor senioren: .
Wat kost het?

De kosten zijn voor leden van TVDR vastgesteld op circa € 20 per persoon.

Klik hier voor het inschrijfreglement

Waarom zou ik meedoen?
Er is voor iedereen een reden om zich in te schrijven:
 • je hebt nog geen competitie gespeeld dit jaar en dit is je kans om daar wat aan te doen;
 • je hebt een goede competitie achter de rug en je wilt je progressie doorzetten;
 • je hebt een mindere competitie achter de rug en wilt wat recht zetten.
Tips
P.S.: Nog enkele tips en wetenswaardigheden:
 • Spreek af in je team wie de captain is en geef dit aan bij het inschrijven.
 • Wil je niet iedere week spelen, maar kan je wel af en toe invallen, schrijf je dan in en geef dit aan bij Guido of Frank.
 • Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen
We zien je graag ook na week 14 in actie op onze banen en wensen je de komende weken veel tennisplezier!

Met sportieve groeten,
Guido van Leeuwen en Frank van der Linden

Vrijdagavondcompetitie

Op de zaterdag is het gemiddelde niveau (gemiddelde rating) in de laagste klasse tussen de 7,4 en 7,6 (afhankelijk van of je in een mix-, een heren- of in een damesteam speelt). Op de vrijdagavond is dit tussen de 7,9 en de 8,1. Houd er wel rekening mee dat de vrijdagavond bestemd is voor dubbelcompetities. Je speelt dan dus geen single. Wil je toch singelen en vind je dit een te hoog niveau, kijk dan eens naar de 8&9 competitie voor de beginners.

competitie voor beginners

8&9 competitie
Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden, maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Of heb je de laatste jaren lessen gevolgd waardoor je het redelijk onder de knie hebt en wordt het wel eens tijd voor het spelen van competitie? Formeer dan een team en doe mee aan de 8&9-competitie! Deze competitie wordt gespeeld op de donderdagavond.
Spelen op eigen niveau
Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, je resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze competitie wordt aangeboden in twee klassen: de eerste klasse voor tennissers die al een balletje kunnen slaan en de tweede klasse voor de beginners. Heb je nog nooit een speelsterkte toegewezen gekregen? Heb je sinds je jeugd niet meer gespeeld? Of weet je niet wat je speelsterkte is? Vraag dat dan even aan je tennisleraar of aan een lid van de technische commissie op de club.
Donderdagavond

De KNLTB biedt de 8&9 competitie aan voor de donderdagavond óf de zondagmiddag. Wij bieden dit voor de zondag niet aan, i.v.m. de drukke bezetting van andere competities op de zondag.

Speeldagen

Er zijn zeven speeldagen. Op de donderdagen wordt er gespeeld op 11, 18 en 25 april, op 9, 16 en 23 mei en op 6 juni 2019.

Minimaal 3 spelers in een team
Om mee te kunnen doen, zijn er teams nodig met minimaal drie spelers. Dat kunnen mannen zijn, dat kunnen vrouwen zijn, het kan ook een gemengd team zijn. Het leukste is als je een team maakt van vier personen. We raden aan 1-2 invallers achter de hand te houden, voor als iemand een keer verhinderd is.
Twee dubbels, compact spelen
Elke competitiedag bestaat uit twee partijen. Dat zijn altijd dubbels. Dat kan dus een herendubbel zijn, een damesdubbel of een gemengd dubbel. Afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, dat betekent dat de partijen gemiddeld ongeveer 1.15 uur duren. Hoe lang het daarna nog gezellig is in het clubhuis, dat is uiteraard aan jullie!
Je speelt uit en thuis

De KNLTB heeft aangegeven dat je zo regionaal mogelijk speelt. Hoe ver je moet reizen voor uitwedstrijden is afhankelijk van het aantal inschrijvingen bij clubs in de buurt.

Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.

Verkort & compact spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: Er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Reglement

Inschrijving
Voor de inschrijving zijn de volgende regels van toepassing:
 1. Om deel te mogen nemen aan de competitie is individuele inschrijving (ook voor selectiespelers), via het inleveren van het inschrijvingsformulier via de website, verplicht.
 2. Om deel te mogen nemen aan de senioren districtscompetitie dien je in het jaar van deelname minimaal 17 jaar te zijn.
 3. Niet of te laat inschrijven geeft geen recht op deelname.
 4. Om deel te mogen nemen aan de competitie dienen eerst alle financiële verplichtingen te zijn voldaan.
 5. Selectiespelers zijn verplicht deel te nemen aan de voorjaarscompetitie en worden automatisch ingedeeld.
 6. Alleen volledig ingevulde inschrijvingen worden in behandeling genomen. Onvolledig inschrijven geeft geen recht op deelname.
 7. Bij inschrijving mogen voorkeuren voor teamgenoten worden opgegeven. Indien mogelijk wordt hier rekening mee gehouden; dit is echter geen recht.
 8. De uiterste inschrijfdatum voor de betreffende competities worden gecommuniceerd via de website van de vereniging. Inschrijvingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.
 9. Inschrijven verplicht deelnemers tot het betalen van de competitie bijdrage (€ 20 per  deelnemer). Aan het genoemde bedrag kunnen geen rechten worden ontleend.
 10. De speeldata voor de verschillende competities staan vermeld onder de algemene info op de site van TVDR. Bij inschrijving voor één van de competities zorg je ervoor dat je op de speeldagen en inhaaldagen beschikbaar bent om te kunnen spelen.
 11. Indien een deelnemer tijdens de competitie afwezig is, dan dient diegene zelf voor een acceptabele vervanging te zorgen. Uiteraard wordt deze vervanging afgestemd met de competitieleiders. De vereniging en de competitieleiders hebben geen enkele verplichting om deze taak van de betreffende speler over te nemen.
 12. Een team is zelf verantwoordelijk om elkaar op de verantwoordelijkheid te wijzen van het nakomen van afspraken (opgeven voor de competitie is een afspraak met elkaar).
 13. Andere teams zal niet gevraagd worden om een speler te leveren voor een team dat in bovenstaande zin in de problemen is gekomen.
 14. Blessures gedurende de competitie zijn nooit vooraf te voorzien. Daarom wordt een team zo mogelijk altijd groter gemaakt dan strikt noodzakelijk zodat bovenstaande niet van toepassing hoeft te zijn.
 15. De competitieleiders geven geen garanties over de indelingen van de teams.
 16. De competitieleiders behouden zich het recht voor om bij over-inschrijving deelnemers in  te delen of af te schrijven. De regels die hier van toepassing zijn tref je hierna aan.
 17. Belangrijke informatie over deelname aan de competitie zal via e-mail aan de deelnemers worden verzonden. Tevens zal deze informatie via de website van de vereniging worden gepubliceerd.
Regels bij over-inschrijving
Bij over-inschrijving zijn de volgende regels van toepassing:
 1. Doelstelling is zoveel mogelijk leden competitie te laten spelen.
 2. Heb je vorig jaar ook voorjaarscompetitie gespeeld, dan heb je voorrang bij tijdig inschrijven.
 3. Daarna volgen degenen die in het voorgaande jaar de najaarscompetitie hebben gespeeld.
 4. Vervolgens wordt er gekeken naar het moment van inschrijving en de speelsterkte voor het jaar van deelname.
 5. Wil je meedoen aan zowel voorjaars- en najaarscompetitie dan geef je bij opgave aan in welke van deze twee competities je speelrechten op wilt bouwen.
 6. Speel je zowel voorjaars- als najaarscompetitie gedurende 2 jaar, dan vervalt eventueel je plek in de competitie waar je geen rechten wilt opbouwen aan een potentiële nieuwe speler die redelijkerwijs in dezelfde klasse kan spelen.
Belang van de vereniging

In het belang van de vereniging kan in uitzonderlijke gevallen worden afgeweken van bovenstaande regels, zulks ter beoordeling van de competitieleiders en in samenspraak met de clubtrainer en het bestuurslid Technisch Beleid. In situaties waarin de regels niet voorzien, oordelen de competitieleiders in samenspraak met de clubtrainer en het bestuurslid Technisch Beleid.

Teams

Voorlopige teamindeling KNLTB Voorjaarscompetitie 2019
(hier kunnen geen rechten aan ontleend worden)

Teamindeling KNLTB Voorjaarscompetitie 2019

Zaterdag mix 1

Ferry Janmaat
Dyan Soudant
Kay van der Vliet
Tanja van Aggelen
Esther Dubbeling
Twan Poppeliers
 

Zaterdag mix 2

Frank van der Linden
Josina Mantjes
Peter Carton
Yessica Zwetsloot
Bianca Rademaker
 
 

Zaterdag mix 3

Shirley Mulder-Schaaij
John Bijster
Shira Mes
Pauline de Winter
Reggy Lobry
Jeffrey de Roo
 

Zaterdag mix 4

Jan Pieter Romein
Roald Jongejan
Mei Lie Lim
Gert Nieuwland
Petra van Winden
Janneke Elfferich
 

Zaterdag mix 5

Sadia Helgers
Elke Schols-Verbaarschot
Roland Remmerswaal
Lilian Immerzeel
Marcel Stroeve
Walter Remmerswaal
 

Zaterdag mix 6

Radjen Jagesar
Daniëlla Roels-Fowler
Sharon Sidoel
Marc Roels
Jakob Kamminga
Jordi Vredenbregt
 

Zaterdag heren 1

Mitchel van Schie
Righard den Blaauwen
Richard Spaans
Edwin Schuchmann
Eric-Jan van Daatselaar
 
 

Zaterdag heren 2

Rick van der Lubbe
Arne den Exter
Errol Tahaparij
Randolf Ancher
Guido van Leeuwen
John van Rijn
Michel van Duin

Zaterdag heren 1 35+

Saron Jawahier
Riens van Hertum
Ben Noorlander
Walter van Dorp
Ed van Koert
 
 

Zondag mix 1

Shandra de Graaff
Sanne Bakker
Enzo van der Heijden
Xavier van der Heijden
 
 

Zondag mix 2

Esther van Sprakelaar
Amanda Romijn
Sabine de Kraa
Nilesh Badal
Jay van Santen

Zondag mix 3

Annemaj van Leeuwen
Stephanie Jalink
Danny Leow
Vincent de Zwaan
 
 

Zondag heren 1

Tim Schweig
Ferry Janmaat
Danny Charite
Niels den Blaauwen
Derwin van den Berg
 

Zondag heren 2

Casper Carton
Joeri Bregman
Bart Imhoff
Sebastiaan van Dijk
Tamas Geczy
 

Zondag heren 3

Bas Bregman
Roy van Velzen
Jesper de Jong
Jayden Tjong
Daniel Ducheyne
Jeevan Donati Gokoel

Zondag heren 4

Menno van Benthem
Dylan Timisela
Gianni Kasanpawiro
Julius Diks
Marc Roels
 

Zondag dames 1

Ivet Stancheva
Lena Beckx
Maarit Kans
Lina Ilahi
 
 

Zondag dames 2

Siew-Loon Ooi
Nathalie van Schie
Maaike den Blaauwen
Felicia Pohlert
 
 

Zondag dames 3

Sabine van Kessel
Caroline Meijer
Noa Bogaart
Emma Dekker
Enoa Marten
 

Meisjes t/m 17

Emma van Welzen
Savannah Bijlsma
Silver Bijlsma
Demi van Waaij
Katja Djapic
Lina Limam

Mix t/m 17

Justin Hippe
Jason Baas
Roshni Matai
Emma von Herzen
 
 
Stand en uitslagen

Jongens t/m 14

Brandon Poulina
Tudor Bucataru
Shayan Dasrath
Emile Phielix
Martin Klaassen
 
Stand en uitslagen

Oranje 1

Trisha Matai
Steijn Duijndam
Beau Walters
Calvin Hu
Jochem Campos
Zoey Rayer

Oranje 2

Emily Hu
Sepp Kneppers
Kenzy van der Veek
Levy van Dreumel
Tamas Geczy
Luka Korendijk

Rood 1

Milan van Hal
Jens Guerand
Dean Houweling
 
 
 

Groen 1

Lisanne Verhoef
Lara ten Cate
Jill Kriek
Iris Verdiesen
Ivar Besuyen
Owen Houweling
Stand en uitslagen

Groen 1

Sanne IJpma
Joah Julen
Elijah de Getrouwe
Stef van Berkel
Laura-Mei Visser
Sebastiaan Thijsse
Stand en uitslagen

Groen 2

Quinn Andre
Cas Hermans
Jasmijn Tempelman
Sven IJpma
 
 
Stand en uitslagen

Vrijdag mix 1

Gert Nieuwland
Ivanka Schaaij-Mulder
Reggy Lobry
Jeffrey de Roo
Pauline de Winter
Shira Mes

Vrijdag mix 2

Jessica Maes
Caroline Buitenhek
Susanne Huygens
Dennis Ravensbergen
Ralph van Vark
 

Vrijdag mix 3

Daan Bregman
Stephanie Gouka
Petra Lakerveld
Friso van Gelderen
Remco van der Togt
 

Vrijdag mix 4

Garry Sollis
Roeland Rotee
Mirjam Stroeve
Albert Wijman
Anna Poryadina
 

Vrijdagavond damesdubbel 1

José Koemeester
Wilma Noort
Anja Luxemburg
Thea Oudmaijer
 
 

Vrijdag damesdubbel 2

Petra van den Bosch
Marese Dijken
Nicoline Elsink
Joyce Ras
Gerda van 't Bosch
Hester Homburg

Donderdagavond 8&9 1

Philippe Versijp
Roland Starmans
Martine Starmans
Martin Exterkate
Wedstrijden en stand

Baanschema

Vóór aanvang van de voorjaarscompetitie wordt het baanschema voor de thuiswedstrijden gepubliceerd.

Je kunt het baanschema vinden bij de betreffende speeldag in de Clubagenda.

Uitslagen en standen

Bekijk de uitslagen en standen van alle teams op de website van de KNLTB.