Om verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan heeft de Nederlandse overheid verregaande maatregelen genomen. Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen van het RIVM, de KNLTB en Dekker Zoetermeer. In deze “blog” houden we je op de hoogte van de laatste stand van zaken.

23 Juni 2020

Vanaf heden zijn de openingstijden van Dekker verder verruimd, namelijk:

 • Maandag t/m vrijdag: 07:00 – 23:00 uur
 • Zaterdag: 08:00 – 18:00 uur
 • Zondag: 08:00 – 23:00 uur

Nieuwe openingstijden gelden vanaf 1 juli volgen later deze week.

1 Juni 2020

Vanaf vandaag, maandag 1 juni om 12.00 uur, is het terras bij onze tennisbanen weer open. Vanwege de corona-maatregelen is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (ca. 25). Naast drankjes kunnen er broodjes, tosti’s en dergelijke worden besteld, maar voor de grotere gerechten (saté, hamburger, etc.) kan je bij Sweet Lake Italy of het nieuwe concept ‘The Lodge’ terecht (mits je reserveert).

Ook zijn de openingstijden verruimd, namelijk:

 • Maandag t/m vrijdag 08:00 – 22:00 uur
 • Zaterdag en zondag 09:00 – 18:00 uur

Helaas is publiek langs de baan ook nog steeds niet toegestaan. Dus ouders kunnen nog niet naar de tennisles van hun kinderen komen kijken. Uiteraard kunnen ze vanaf morgen wel op het terras genieten, maar daar is een consumptie dan wel verplicht.

20 mei 2020

Vanaf vandaag mag er weer gedubbeld worden. Het terras en de tennisbar blijven nog gesloten.

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand.

De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Volgende week zullen we een aantal adviezen en materialen aanreiken om dubbelen met 1.5 meter in de praktijk gecontroleerd te kunnen uitvoeren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

9 mei 2020

We mogen allemaal weer tennissen! Nadat de jeugd vorige week alweer mocht beginnen, mogen ook de volwassenen vanaf 11 mei weer de baan op. Lees in de nieuwsbrief wat er is veranderd, en aan welke richtlijnen we ons moeten houden.

In het kort:

 • Vrijspelen mag alleen als je vooraf een baan hebt gereserveerd.
 • Vanaf 11 mei gaat Y4Tennis ook de resterende lessen uit de winterperiode inhalen.
 • Vooralsnog mogen volwassenen alleen vrijspelen met twee personen op één baan.
 • Trainingen mogen wel aan vier personen gegeven worden op één baan.
 • Het sportrestaurant blijft gesloten.

Alle richtlijnen staan uitgebreid vermeld in de nieuwsbrief.

6 mei 2020

Op het tennispark zijn verschillende aanpassingen gedaan om de coronamaatregelen na te leven.

5 mei 2020

Vanaf 11 mei verruimt Dekker Zoetermeer (tot nader order) de openingstijden t.b.v. het lesgeven aan en vrijspelen van kinderen t/m 12 en t/m 18 jaar: 

 • Maandag t/m vrijdag 09:00 – 20:00 uur
 • Zaterdag en zondag 09:00 – 13:00 uur

29 april 2020

Vanaf vandaag is het voor de jeugd weer toegestaan om vrij te spelen. Dit mag echter alleen als er een toezichthouder op het park aanwezig is.

Reserveren kan via de KNLTB ClubApp of telefonisch bij de receptie van Dekker Zoetermeer (tel: 079 368 4242).
Let op: alleen jeugdleden kunnen een baan reserveren.

Het rooster, dat aangeeft wanneer vrijspelen mogelijk is, wordt regelmatig bijgewerkt.Kijk op de website van Dekker Zoetermeer voor de laatste update.

Veel plezier weer met het tennissen!

25 april 2020

Afgelopen dinsdag 21 april heeft Premier Rutte tijdens de persconferentie verteld hoe de coronamaatregelen versoepeld worden. Lees in de extra nieuwsbrief wat dit inhoudt voor onze vereniging.

In het kort:

 • Vanaf 28 april mag de jeugd t/m 18 jaar weer vrijspelen en trainen.
 • De KNLTB voorjaarscompetitie is verplaatst naar het najaar.
 • Het TVDR Open vervalt dit jaar. Voor andere toernooien is nog geen beslissing genomen.
 • Dinsdag 28 april om 19.00 uur is er een online vragenuurtje met het bestuur.

31 maart 2020

Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd t/m 28 april. Ook scholen, horeca en sportclubs blijven dicht tot die tijd om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluiten wij ons aan bij de oproep van de KNLTB om alle activiteiten te staken en tennisparken en clubhuizen te sluiten.
Deze en alle eerder genomen maatregelen gelden nu t/m 28 april. 

Naast de eerder genoemde gevolgen, betekent dit verder voor ons specifiek:

 • Dekker Zoetermeer en het tennispark zijn gesloten t/m 28 april.
 • De open dag, die gepland stond op zondag 29 maart, zal verplaatst worden naar een latere datum.
  Informatie hierover volgt nog.
 • Het Openingstoernooi (HOT) en de World tour die gepland stonden op zondag 29 maart zijn afgelast.
  Het bestuur bekijkt nog of deze verplaatst kunnen worden naar een andere datum. Informatie hierover volgt nog.
 • De KNLTB Voorjaarscompetitie is voorlopig uitgesteld tot begin mei.
 • Het rackettrekken op maandag- en woensdagochtenden zal niet eerder beginnen dan 29 april.

Voor evenementen na 28 april zal het bestuur t.z.t opnieuw overleggen.

Wij houden contact met Dekker Zoetermeer en de tennisschool Y4Tennis en zullen de berichtgeving van de overheid en de KNLTB in de gaten houden. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij jullie daarover informeren. Uiteraard kan je ook onze website en Facebook pagina raadplegen.

Voor vragen kun je terecht bij het bestuur via info@tvdr.nl.

15 maart 2020

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vandaag 18.00 uur en gelden t/m 6 april.

Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluiten wij ons aan bij de oproep van de KNLTB om alle activiteiten te staken en tennisparken en clubhuizen te sluiten. Deze maatregel geldt t/m 6 april in heel Nederland.

Naast de eerder genoemde gevolgen, betekent dit verder voor ons specifiek:

 • Dekker Zoetermeer en het tennispark zijn gesloten t/m 6 april.
 • Tennistrainingen van Y4Tennis gaan niet door.
 • Vrij tennissen is niet mogelijk.
 • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie op 4, 5 en 6 april gaat niet door.
 • Het rackettrekken op maandagochtend 6 april gaat niet door.

Vanuit Dekker Zoetermeer gelden verder de volgende maatregelen:

 • De Kids Playground (party zijde) is gesloten tot nader order
 • Door Dekker Zoetermeer georganiseerde evenementen t/m 6 april worden afgelast.
 • Bronstoernooi in maart is afgelast.
 • TSBJ toernooi dat gepland stond op 21 maart is afgelast.

13 maart 2020

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. 

Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluiten wij ons aan bij de oproep van de KNLTB om alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten, alsmede om alle andere clubbijeenkomsten af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart in heel Nederland. 

Dit betekent voor ons specifiek:

 • De open dag die gepland stond op zondag 29 maart 2020 zal verplaatst worden naar een latere datum. Informatie hierover volgt nog.
 • Het Openingstoernooi (HOT) en de world tour die gepland stonden op zondag 29 maart 2020 zijn afgelast. Het bestuur bekijkt nog of deze verplaatst kunnen worden naar een andere datum. Informatie hierover volgt nog. 

Voor evenementen na 31 maart 2020 zal het bestuur tzt opnieuw overleggen. Vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden. Tot nader order gaan de tennistrainingen van Y4Tennis door. 

Wij houden contact met Dekker Zoetermeer en de tennisschool Y4Tennis en zullen de berichtgeving van de overheid en de KNLTB in de gaten houden. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij jullie daarover informeren. Uiteraard kan je ook onze website en Facebook pagina raadplegen. 

Voor vragen kun je terecht bij het bestuur via info@tvdr.nl

Zie voor meer informatie en artikelen: