Om verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan heeft de Nederlandse overheid verregaande maatregelen genomen. Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen van het RIVM, de KNLTB en Dekker Zoetermeer. In deze “blog” houden we je op de hoogte van de laatste stand van zaken.

15 december 2020

Afgelopen maandag heeft de premier aangekondigd dat Nederland op slot gaat. Ondanks dat, blijven er mogelijkheden om te tennissen. Bekijk de extra nieuwsbrief voor meer informatie over de nieuwe maatregelen.

17 november 2020

Dubbelen mag weer

De ‘gedeeltelijke lockdown’ en de maatregelen van 13 oktober blijven van kracht tot half december. Begin december maakt het kabinet opnieuw de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen. 

Wat betekent dit voor tennis vanaf donderdag 19 november?

 • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.
 • Vrij tennissen, padellen en trainen is mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
 • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
 • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler.
 • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.

Verplichtingen binnen Dekker

Aangezien het sportcomplex Dekker Zoetermeer een publieke binnenruimte is, zijn alle bezoekers, zowel sporters als personeel, vanaf 1 december verplicht een mondkap te dragen. Alleen tijdens het sporten op de baan, hoeft men geen mondkap op te hebben.

Daarnaast is Dekker gisteren gecontroleerd op naleving van de coronamaatregelen en is geconcludeerd dat de drank- en snackautomaten helaas uit moeten

04 november 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

Dit betekent voor volwassenen dat er de komende 2 weken alleen enkelspel is toegestaan, en er dus niet mag worden gedubbeld.

Bekijk de website van de KNLTB voor alle nieuwe maatregelen.

14 oktober 2020

Gisteren heeft de regering weer nieuwe en strengere maatregelen bekend gemaakt in de strijd tegen het corona-virus. Het goede nieuws daarin was dat we nog steeds mogen blijven tennissen, maar wel met meer beperkingen.

Bekijk de extra nieuwsbrief voor alle nieuwe maatregelen.

29 september 2020

Sportrestaurant Dekker gesloten op verzoek gemeente

Vanaf vandaag 18:00 uur zal Dekker Zoetermeer, op verzoek van de gemeente, het sportrestaurant moeten sluiten i.v.m. de recent aangekondigde maatregelen van de overheid.

Vrij spelen, trainen, competitie en toernooien spelen blijft mogelijk, zij het zonder publiek.

Kijk voor een volledig overzicht van de gevolgen van de maatregelen op de website van de KNLTB.

16 augustus 2020

Reserveren banen alleen nog via ClubApp of afhangbord!

Toen we in mei weer buiten mochten gaan tennissen, waren Dekker Zoetermeer en TVDR verplicht te registreren wie er kwam tennissen. Vanwege slechte ervaringen in 2019 met het reserveren via de ClubApp, hebben we toen in overleg met Dekker Zoetermeer besloten om ook telefonisch reserveren via de receptie toe te staan.

Inmiddels zijn de COVID-maatregelen versoepeld en is ook het reserveren via de ClubApp al een tijdje stabiel. Daarom is het met ingang van 1 augustus (in principe) niet meer mogelijk om banen te reserveren via de receptie van Dekker Zoetermeer. Dat betekent dat reserveren alleen nog kan via de ClubApp of via het afhangbord in de hal. Heb je via de ClubApp gereserveerd, vergeet dan niet de reservering te bevestigen op het afhangbord voor je de baan op gaat. Zonder bevestiging wordt de baan namelijk weer vrijgegeven.

Is het je nog niet gelukt om je aan te melden bij de ClubApp, stuur dan even een mail naar info@tvdr.nl dan word je daarbij zo snel mogelijk geholpen.

23 Juni 2020

Vanaf heden zijn de openingstijden van Dekker verder verruimd, namelijk:

 • Maandag t/m vrijdag: 07:00 – 23:00 uur
 • Zaterdag: 08:00 – 18:00 uur
 • Zondag: 08:00 – 23:00 uur

Nieuwe openingstijden geldend vanaf 1 juli volgen later deze week.

1 Juni 2020

Vanaf vandaag, maandag 1 juni om 12.00 uur, is het terras bij onze tennisbanen weer open. Vanwege de corona-maatregelen is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (ca. 25). Naast drankjes kunnen er broodjes, tosti’s en dergelijke worden besteld, maar voor de grotere gerechten (saté, hamburger, etc.) kan je bij Sweet Lake Italy of het nieuwe concept ‘The Lodge’ terecht (mits je reserveert).

Ook zijn de openingstijden verruimd, namelijk:

 • Maandag t/m vrijdag 08:00 – 22:00 uur
 • Zaterdag en zondag 09:00 – 18:00 uur

Helaas is publiek langs de baan ook nog steeds niet toegestaan. Dus ouders kunnen nog niet naar de tennisles van hun kinderen komen kijken. Uiteraard kunnen ze vanaf morgen wel op het terras genieten, maar daar is een consumptie dan wel verplicht.

20 mei 2020

Vanaf vandaag mag er weer gedubbeld worden. Het terras en de tennisbar blijven nog gesloten.

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand.

De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Volgende week zullen we een aantal adviezen en materialen aanreiken om dubbelen met 1.5 meter in de praktijk gecontroleerd te kunnen uitvoeren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

9 mei 2020

We mogen allemaal weer tennissen! Nadat de jeugd vorige week alweer mocht beginnen, mogen ook de volwassenen vanaf 11 mei weer de baan op. Lees in de nieuwsbrief wat er is veranderd, en aan welke richtlijnen we ons moeten houden.

In het kort:

 • Vrijspelen mag alleen als je vooraf een baan hebt gereserveerd.
 • Vanaf 11 mei gaat Y4Tennis ook de resterende lessen uit de winterperiode inhalen.
 • Vooralsnog mogen volwassenen alleen vrijspelen met twee personen op één baan.
 • Trainingen mogen wel aan vier personen gegeven worden op één baan.
 • Het sportrestaurant blijft gesloten.

Alle richtlijnen staan uitgebreid vermeld in de nieuwsbrief.

6 mei 2020

Op het tennispark zijn verschillende aanpassingen gedaan om de coronamaatregelen na te leven.

5 mei 2020

Vanaf 11 mei verruimt Dekker Zoetermeer (tot nader order) de openingstijden t.b.v. het lesgeven aan en vrijspelen van kinderen t/m 12 en t/m 18 jaar: 

 • Maandag t/m vrijdag 09:00 – 20:00 uur
 • Zaterdag en zondag 09:00 – 13:00 uur

29 april 2020

Vanaf vandaag is het voor de jeugd weer toegestaan om vrij te spelen. Dit mag echter alleen als er een toezichthouder op het park aanwezig is.

Reserveren kan via de KNLTB ClubApp of telefonisch bij de receptie van Dekker Zoetermeer (tel: 079 368 4242).
Let op: alleen jeugdleden kunnen een baan reserveren.

Het rooster, dat aangeeft wanneer vrijspelen mogelijk is, wordt regelmatig bijgewerkt.Kijk op de website van Dekker Zoetermeer voor de laatste update.

Veel plezier weer met het tennissen!

25 april 2020

Afgelopen dinsdag 21 april heeft Premier Rutte tijdens de persconferentie verteld hoe de coronamaatregelen versoepeld worden. Lees in de extra nieuwsbrief wat dit inhoudt voor onze vereniging.

In het kort:

 • Vanaf 28 april mag de jeugd t/m 18 jaar weer vrijspelen en trainen.
 • De KNLTB voorjaarscompetitie is verplaatst naar het najaar.
 • Het TVDR Open vervalt dit jaar. Voor andere toernooien is nog geen beslissing genomen.
 • Dinsdag 28 april om 19.00 uur is er een online vragenuurtje met het bestuur.

31 maart 2020

Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd t/m 28 april. Ook scholen, horeca en sportclubs blijven dicht tot die tijd om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluiten wij ons aan bij de oproep van de KNLTB om alle activiteiten te staken en tennisparken en clubhuizen te sluiten.
Deze en alle eerder genomen maatregelen gelden nu t/m 28 april. 

Naast de eerder genoemde gevolgen, betekent dit verder voor ons specifiek:

 • Dekker Zoetermeer en het tennispark zijn gesloten t/m 28 april.
 • De open dag, die gepland stond op zondag 29 maart, zal verplaatst worden naar een latere datum.
  Informatie hierover volgt nog.
 • Het Openingstoernooi (HOT) en de World tour die gepland stonden op zondag 29 maart zijn afgelast.
  Het bestuur bekijkt nog of deze verplaatst kunnen worden naar een andere datum. Informatie hierover volgt nog.
 • De KNLTB Voorjaarscompetitie is voorlopig uitgesteld tot begin mei.
 • Het rackettrekken op maandag- en woensdagochtenden zal niet eerder beginnen dan 29 april.

Voor evenementen na 28 april zal het bestuur t.z.t opnieuw overleggen.

Wij houden contact met Dekker Zoetermeer en de tennisschool Y4Tennis en zullen de berichtgeving van de overheid en de KNLTB in de gaten houden. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij jullie daarover informeren. Uiteraard kan je ook onze website en Facebook pagina raadplegen.

Voor vragen kun je terecht bij het bestuur via info@tvdr.nl.

15 maart 2020

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vandaag 18.00 uur en gelden t/m 6 april.

Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluiten wij ons aan bij de oproep van de KNLTB om alle activiteiten te staken en tennisparken en clubhuizen te sluiten. Deze maatregel geldt t/m 6 april in heel Nederland.

Naast de eerder genoemde gevolgen, betekent dit verder voor ons specifiek:

 • Dekker Zoetermeer en het tennispark zijn gesloten t/m 6 april.
 • Tennistrainingen van Y4Tennis gaan niet door.
 • Vrij tennissen is niet mogelijk.
 • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie op 4, 5 en 6 april gaat niet door.
 • Het rackettrekken op maandagochtend 6 april gaat niet door.

Vanuit Dekker Zoetermeer gelden verder de volgende maatregelen:

 • De Kids Playground (party zijde) is gesloten tot nader order
 • Door Dekker Zoetermeer georganiseerde evenementen t/m 6 april worden afgelast.
 • Bronstoernooi in maart is afgelast.
 • TSBJ toernooi dat gepland stond op 21 maart is afgelast.

13 maart 2020

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. 

Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluiten wij ons aan bij de oproep van de KNLTB om alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten, alsmede om alle andere clubbijeenkomsten af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart in heel Nederland. 

Dit betekent voor ons specifiek:

 • De open dag die gepland stond op zondag 29 maart 2020 zal verplaatst worden naar een latere datum. Informatie hierover volgt nog.
 • Het Openingstoernooi (HOT) en de world tour die gepland stonden op zondag 29 maart 2020 zijn afgelast. Het bestuur bekijkt nog of deze verplaatst kunnen worden naar een andere datum. Informatie hierover volgt nog. 

Voor evenementen na 31 maart 2020 zal het bestuur tzt opnieuw overleggen. Vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden. Tot nader order gaan de tennistrainingen van Y4Tennis door. 

Wij houden contact met Dekker Zoetermeer en de tennisschool Y4Tennis en zullen de berichtgeving van de overheid en de KNLTB in de gaten houden. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij jullie daarover informeren. Uiteraard kan je ook onze website en Facebook pagina raadplegen. 

Voor vragen kun je terecht bij het bestuur via info@tvdr.nl

Zie voor meer informatie en artikelen: