Om verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan heeft de Nederlandse overheid verregaande maatregelen genomen. Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen van het RIVM, de KNLTB en Dekker Zoetermeer. In deze “blog” houden we je op de hoogte van de laatste stand van zaken.

10 maart 2023

Drie jaar na de eerste harde lockdown schrapt het kabinet de adviezen om te testen bij klachten en minstens vijf dagen in isolatie te gaan.

24 februari 2022

Op 15 februari 2022 heeft de regering aangekondigd dat de coronamaatregelen nog verder worden versoepeld. De eerste versoepelingen gingen afgelopen vrijdag 18 februari al in, maar vanaf vrijdag 25 februari kan weer zonder beperkingen van alle faciliteiten van Dekker gebruik gemaakt worden.

Het advies blijft uiteraard om bij klachten en/of een positieve testuitslag thuis te blijven en, waar mogelijk, de 1.5 meter afstand te bewaren.

25 januari 2022

Met ingang van woensdag 26 januari is het weer toegestaan om binnen te tennissen. Ook is de sportsbar dan weer geopend tot 22:00 uur. Iedereen vanaf 13 jaar oud moet een mondkapje dragen. Tijdens het sporten en als je zit, mag het mondkapje af. Iedereen vanaf 18 jaar oud moet bij het betreden van de accommedatie een Corona Toegangs Bewijs (QR-code) laten zien.
Het bestuur heeft in overleg met Dekker Zoetermeer besloten de buitenbanen voor de rest van het winterseizoen voor alle leden beschikbaar te houden. Een apart winterlidmaatschap is dus niet meer nodig. Op de buitenbanen mag ook zonder Corona Toegangs Bewijs worden getennist.

19 december 2021

Lockdown

Het kabinet heeft gisteren een nieuwe harde lockdown afgekondigd, van vandaag tot 14 januari 2022. Dit betekent dat de sportaccommodatie van Dekker in die periode is gesloten.

Tennissen op de buitenbanen is wel toegestaan, voor twee spelers op één baan. Dit geldt uiteraard alleen voor de leden die een winterabonnement hebben afgesloten en alleen wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

UPDATE: Het bestuur van TVDR is van mening dat sporten belangrijk is voor ieders welzijn en wil alle leden van TVDR de mogelijkheid geven om te kunnen tennissen. Daarom zullen de buitenbanen die nog niet in onderhoud zijn vanaf 27 december t/m 14 januari 2022 weer voor alle leden beschikbaar zijn. Let op: op dit moment mogen er maximaal 2 personen op 1 baan, dus alleen singelen is toegestaan. Een baan reserveren kan alleen via de KNLTB ClubApp en is mogelijk tussen 9.00 en 17.00 uur. Ondanks dat Dekker Zoetermeer voor alle horeca en binnensport gesloten is, zal er dagelijks een receptioniste aanwezig zijn waardoor wij gebruik kunnen blijven maken van de buitenbanen.

28 november 2021

Helaas hebben we gisteravond weer vernomen dat ook Dekker vanaf zondag 28 november om 17:00 uur moet sluiten (zowel de faciliteiten binnen als buiten) vanwege het coronabeleid. Dekker zal de gemaakte reserveringen annuleren.

Wij hopen ten zeerste zo snel mogelijk weer beter nieuws te kunnen communiceren. 

Met sportieve groet,
het TVDR bestuur

23 september 2021

Corona check verplicht

Vanaf a.s. zaterdag 25 september is het scannen van de CoronaCheck app in horecagelegenheden verplicht. Dit betekent dat gasten in de sportsbar via deze app moeten kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn (2 weken) of een negatieve PCR test hebben. Belangrijk is dat iedereen vanaf 13 jaar zijn/haar legitimatie meeneemt, aangezien náást de check ook de legitimatie gecontroleerd moet worden.

Hierbij gelden de volgende regels:

 • Als je alleen komt tennissen en geen drankje doet hoef je geen CoronaCheck app te laten zien.
 • Als je na het tennissen plaatsneemt op het terras hoef je geen CoronaCheck app te laten zien.
 • Als je na het tennissen plaatsneemt in de sportsbar dien je wel de CoronaCheck app te laten zien.
 • Wanneer de QR code niet getoond/gescand kan worden kun je helaas alleen op het terras plaatsnemen.

Extra info:

 • Bezoekers moeten hun QR code (vanaf 13 jaar) en hun ID kaart (vanaf 14 jaar) laten zien in de horeca, dus ook in de sportsbar. Dit kan digitaal via de CoronaCheck app, maar ook uitgeprint is een mogelijkheid.
 • Andere vormen van bewijs (gele boekje/vaccinatiepapieren etc.) zijn niet geldig.
 • De scan app die gebruikt zal worden slaat géén gegevens op met betrekking tot locatie, persoonsgegevens of aantal keer dat er is gescand.

10 juli 2021

Het kabinet heeft vrijdagavond aangekondigd met ingang van zaterdag 10 juli de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te verscherpen. Voor het tennissen en padellen zelf heeft dit geen gevolgen. En publiek bij wedstrijden of trainingen blijft welkom, maar moet een vaste zitplaats hebben op 1,5 meter afstand van elkaar. Horeca mag open blijven, maar niet langer dan middernacht. De aanscherping is nodig vanwege een snellere toename van het aantal besmettingen. De maatregelen gelden tot en met 13 augustus 2021.
Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.

18 juni 2021

Het kabinet heeft vanavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat de volgende stappen van het openingsplan vanaf zaterdag 26 juni kunnen worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Publiek is weer welkom bij amateurwedstrijden en trainingen. De horeca op sportlocaties mag onder voorwaarden ruimer en langer open. De besmettingscijfers ontwikkelen zich positief en het aantal gevaccineerden stijgt snel, waardoor meer versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn.
Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.

28 mei 2021

Het kabinet heeft vanavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat ‘stap 3’ van het openingsplan van het kabinet vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Binnensporten mag weer in grotere groepen. Ook de horeca op sportlocaties binnen mag onder voorwaarden open. De daling van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames zet door en het aantal vaccinaties stijgt snel, waardoor versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat de verkorte Tenniskids en Junioren competitie die vandaag is gepubliceerd gespeeld kan worden. Ook Tenniskids en junioren toernooien kunnen vanaf 5 juni door gaan. Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan. Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur, nu kan je vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje drinken of een hapje eten tot 22.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

12 mei 2021

Op 19 mei vindt er weer een versoepeling van de Corona-maatregelen plaats. Hieronder een overzicht van de gevolgen voor ons op en rond de baan:

 • Het terras van het sportrestaurant zal geopend zijn van 11.00 tot 20:00 uur (in het weekend tot 18.00 uur).  
 • Er mag geen publiek langs de baan staan/zitten. Ouders kunnen wel weer op het terras plaatsnemen
 • 18+ mag weer binnen sporten met een maximum van 4 personen per baan (exclusief trainer). 

Uiteraard blijven de algemene maatregelen ook nog gelden, dus: Onderweg naar de baan (binnen) en terug moet een mondkapje gedragen worden, bij verkoudheid thuisblijven, etc.

4 mei 2021

Voorjaarscompetitie senioren verplaatst naar het najaar.

Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.

27 april 2021

Op woensdag 29 april wordt de avondklok afgeschaft. Hierdoor kunnen de tennisbanen weer langer open blijven. Vanaf woensdag zijn dit de openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag: 8:00 – 22:30 uur
 • Weekend en feestdagen: 9:00 – 18:00 uur

Het blijft verplicht om vooraf een baan te reserveren en deze reservering te bevestigen op het afhangbord voordat je de baan op gaat.

Helaas mogen de terrassen bij sportaccomodaties nog niet open. Dat betekent ook dat het terras bij onze tennisbanen nog tot minimaal 10 mei gesloten moet blijven. De terrassen van Sweet Lake Italy en Lodge at the Lake zijn wel geopend, van 12:00 – 18:00 uur.

14 april 2021

Het kabinet heeft op de persconferentie gisteravond aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven t/m 27 april. Tennis met 4 personen op een baan buiten blijft toegestaan, maar clubhuizen, kleedkamers blijven gesloten en wedstrijden spelen is verboden. De avondklok geldt vanaf 22 uur.

30 maart 2021

Voorjaarscompetitie verder uitgesteld naar begin juni (week 22).

Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.

9 maart 2021

Dubbelen en trainen met 4 personen per baan mag weer.

Het kabinet heeft maandagavond aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het belang van sporten en bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid wordt onderkend en is aanleiding om nu ook iets meer ruimte te geven aan volwassenen vanaf 27 jaar.

Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis  met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden.

Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

24 februari 2021

Versoepeling in sporten voor jongvolwassenen t/m 26 jaar.

Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen, vanaf woensdag 3 maart, spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan. De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m maandag 15 maart. Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei.

22 januari 2021

Avondklok vanaf zaterdag 23 januari.

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur.

Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht.

12 januari 2021

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken.

Wat betekent de lockdown voor tennis?

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennissen met twee personen, alleen
  buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus
  toegestaan.
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
 • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

15 december 2020

Afgelopen maandag heeft de premier aangekondigd dat Nederland op slot gaat. Ondanks dat, blijven er mogelijkheden om te tennissen. Bekijk de extra nieuwsbrief voor meer informatie over de nieuwe maatregelen.

De belangrijkste wijzigingen:

 • Het is niet meer mogelijk om op de binnenbanen van Dekker Zoetermeer te tennissen.
 • Op de buitenbanen mag nog wel worden getennist onder de volgende voorwaarden:
  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen maximaal met 2 personen op 1 baan tennissen.
   Enkelspel mag dus wel, maar dubbelspel mag niet.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag wel vrijspelen en trainen in groepsverband.

17 november 2020

Dubbelen mag weer

De ‘gedeeltelijke lockdown’ en de maatregelen van 13 oktober blijven van kracht tot half december. Begin december maakt het kabinet opnieuw de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen. Wat betekent dit voor tennis vanaf donderdag 19 november?
 • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.
 • Vrij tennissen, padellen en trainen is mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
 • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
 • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler.
 • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.

Verplichtingen binnen Dekker

Aangezien het sportcomplex Dekker Zoetermeer een publieke binnenruimte is, zijn alle bezoekers, zowel sporters als personeel, vanaf 1 december verplicht een mondkap te dragen. Alleen tijdens het sporten op de baan, hoeft men geen mondkap op te hebben.

Daarnaast is Dekker gisteren gecontroleerd op naleving van de coronamaatregelen en is geconcludeerd dat de drank- en snackautomaten helaas uit moeten

04 november 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

Dit betekent voor volwassenen dat er de komende 2 weken alleen enkelspel is toegestaan, en er dus niet mag worden gedubbeld.

Bekijk de website van de KNLTB voor alle nieuwe maatregelen.

14 oktober 2020

Gisteren heeft de regering weer nieuwe en strengere maatregelen bekend gemaakt in de strijd tegen het corona-virus. Het goede nieuws daarin was dat we nog steeds mogen blijven tennissen, maar wel met meer beperkingen.

Bekijk de extra nieuwsbrief voor alle nieuwe maatregelen.

29 september 2020

Sportrestaurant Dekker gesloten op verzoek gemeente

Vanaf vandaag 18:00 uur zal Dekker Zoetermeer, op verzoek van de gemeente, het sportrestaurant moeten sluiten i.v.m. de recent aangekondigde maatregelen van de overheid.

Vrij spelen, trainen, competitie en toernooien spelen blijft mogelijk, zij het zonder publiek.

Kijk voor een volledig overzicht van de gevolgen van de maatregelen op de website van de KNLTB.

16 augustus 2020

Reserveren banen alleen nog via ClubApp of afhangbord!

Toen we in mei weer buiten mochten gaan tennissen, waren Dekker Zoetermeer en TVDR verplicht te registreren wie er kwam tennissen. Vanwege slechte ervaringen in 2019 met het reserveren via de ClubApp, hebben we toen in overleg met Dekker Zoetermeer besloten om ook telefonisch reserveren via de receptie toe te staan.

Inmiddels zijn de COVID-maatregelen versoepeld en is ook het reserveren via de ClubApp al een tijdje stabiel. Daarom is het met ingang van 1 augustus (in principe) niet meer mogelijk om banen te reserveren via de receptie van Dekker Zoetermeer. Dat betekent dat reserveren alleen nog kan via de ClubApp of via het afhangbord in de hal. Heb je via de ClubApp gereserveerd, vergeet dan niet de reservering te bevestigen op het afhangbord voor je de baan op gaat. Zonder bevestiging wordt de baan namelijk weer vrijgegeven.

Is het je nog niet gelukt om je aan te melden bij de ClubApp, stuur dan even een mail naar info@tvdr.nl dan word je daarbij zo snel mogelijk geholpen.

23 Juni 2020

Vanaf heden zijn de openingstijden van Dekker verder verruimd, namelijk:

 • Maandag t/m vrijdag: 07:00 – 23:00 uur
 • Zaterdag: 08:00 – 18:00 uur
 • Zondag: 08:00 – 23:00 uur

Nieuwe openingstijden geldend vanaf 1 juli volgen later deze week.

1 Juni 2020

Vanaf vandaag, maandag 1 juni om 12.00 uur, is het terras bij onze tennisbanen weer open. Vanwege de corona-maatregelen is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (ca. 25). Naast drankjes kunnen er broodjes, tosti’s en dergelijke worden besteld, maar voor de grotere gerechten (saté, hamburger, etc.) kan je bij Sweet Lake Italy of het nieuwe concept ‘The Lodge’ terecht (mits je reserveert).

Ook zijn de openingstijden verruimd, namelijk:

 • Maandag t/m vrijdag 08:00 – 22:00 uur
 • Zaterdag en zondag 09:00 – 18:00 uur

Helaas is publiek langs de baan ook nog steeds niet toegestaan. Dus ouders kunnen nog niet naar de tennisles van hun kinderen komen kijken. Uiteraard kunnen ze vanaf morgen wel op het terras genieten, maar daar is een consumptie dan wel verplicht.

20 mei 2020

Vanaf vandaag mag er weer gedubbeld worden. Het terras en de tennisbar blijven nog gesloten.

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand.

De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Volgende week zullen we een aantal adviezen en materialen aanreiken om dubbelen met 1.5 meter in de praktijk gecontroleerd te kunnen uitvoeren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

9 mei 2020

We mogen allemaal weer tennissen! Nadat de jeugd vorige week alweer mocht beginnen, mogen ook de volwassenen vanaf 11 mei weer de baan op. Lees in de nieuwsbrief wat er is veranderd, en aan welke richtlijnen we ons moeten houden.

In het kort:

 • Vrijspelen mag alleen als je vooraf een baan hebt gereserveerd.
 • Vanaf 11 mei gaat Y4Tennis ook de resterende lessen uit de winterperiode inhalen.
 • Vooralsnog mogen volwassenen alleen vrijspelen met twee personen op één baan.
 • Trainingen mogen wel aan vier personen gegeven worden op één baan.
 • Het sportrestaurant blijft gesloten.

Alle richtlijnen staan uitgebreid vermeld in de nieuwsbrief.

6 mei 2020

Op het tennispark zijn verschillende aanpassingen gedaan om de coronamaatregelen na te leven.

5 mei 2020

Vanaf 11 mei verruimt Dekker Zoetermeer (tot nader order) de openingstijden t.b.v. het lesgeven aan en vrijspelen van kinderen t/m 12 en t/m 18 jaar: 

 • Maandag t/m vrijdag 09:00 – 20:00 uur
 • Zaterdag en zondag 09:00 – 13:00 uur

29 april 2020

Vanaf vandaag is het voor de jeugd weer toegestaan om vrij te spelen. Dit mag echter alleen als er een toezichthouder op het park aanwezig is.

Reserveren kan via de KNLTB ClubApp of telefonisch bij de receptie van Dekker Zoetermeer (tel: 079 368 4242).
Let op: alleen jeugdleden kunnen een baan reserveren.

Het rooster, dat aangeeft wanneer vrijspelen mogelijk is, wordt regelmatig bijgewerkt.Kijk op de website van Dekker Zoetermeer voor de laatste update.

Veel plezier weer met het tennissen!

25 april 2020

Afgelopen dinsdag 21 april heeft Premier Rutte tijdens de persconferentie verteld hoe de coronamaatregelen versoepeld worden. Lees in de extra nieuwsbrief wat dit inhoudt voor onze vereniging.

In het kort:

 • Vanaf 28 april mag de jeugd t/m 18 jaar weer vrijspelen en trainen.
 • De KNLTB voorjaarscompetitie is verplaatst naar het najaar.
 • Het TVDR Open vervalt dit jaar. Voor andere toernooien is nog geen beslissing genomen.
 • Dinsdag 28 april om 19.00 uur is er een online vragenuurtje met het bestuur.

31 maart 2020

Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd t/m 28 april. Ook scholen, horeca en sportclubs blijven dicht tot die tijd om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluiten wij ons aan bij de oproep van de KNLTB om alle activiteiten te staken en tennisparken en clubhuizen te sluiten.
Deze en alle eerder genomen maatregelen gelden nu t/m 28 april. 

Naast de eerder genoemde gevolgen, betekent dit verder voor ons specifiek:

 • Dekker Zoetermeer en het tennispark zijn gesloten t/m 28 april.
 • De open dag, die gepland stond op zondag 29 maart, zal verplaatst worden naar een latere datum.
  Informatie hierover volgt nog.
 • Het Openingstoernooi (HOT) en de World tour die gepland stonden op zondag 29 maart zijn afgelast.
  Het bestuur bekijkt nog of deze verplaatst kunnen worden naar een andere datum. Informatie hierover volgt nog.
 • De KNLTB Voorjaarscompetitie is voorlopig uitgesteld tot begin mei.
 • Het rackettrekken op maandag- en woensdagochtenden zal niet eerder beginnen dan 29 april.

Voor evenementen na 28 april zal het bestuur t.z.t opnieuw overleggen.

Wij houden contact met Dekker Zoetermeer en de tennisschool Y4Tennis en zullen de berichtgeving van de overheid en de KNLTB in de gaten houden. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij jullie daarover informeren. Uiteraard kan je ook onze website en Facebook pagina raadplegen.

Voor vragen kun je terecht bij het bestuur via info@tvdr.nl.

15 maart 2020

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vandaag 18.00 uur en gelden t/m 6 april.

Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluiten wij ons aan bij de oproep van de KNLTB om alle activiteiten te staken en tennisparken en clubhuizen te sluiten. Deze maatregel geldt t/m 6 april in heel Nederland.

Naast de eerder genoemde gevolgen, betekent dit verder voor ons specifiek:

 • Dekker Zoetermeer en het tennispark zijn gesloten t/m 6 april.
 • Tennistrainingen van Y4Tennis gaan niet door.
 • Vrij tennissen is niet mogelijk.
 • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie op 4, 5 en 6 april gaat niet door.
 • Het rackettrekken op maandagochtend 6 april gaat niet door.

Vanuit Dekker Zoetermeer gelden verder de volgende maatregelen:

 • De Kids Playground (party zijde) is gesloten tot nader order
 • Door Dekker Zoetermeer georganiseerde evenementen t/m 6 april worden afgelast.
 • Bronstoernooi in maart is afgelast.
 • TSBJ toernooi dat gepland stond op 21 maart is afgelast.

13 maart 2020

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. 

Als tennisvereniging volgen wij het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluiten wij ons aan bij de oproep van de KNLTB om alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten, alsmede om alle andere clubbijeenkomsten af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart in heel Nederland. 

Dit betekent voor ons specifiek:

 • De open dag die gepland stond op zondag 29 maart 2020 zal verplaatst worden naar een latere datum. Informatie hierover volgt nog.
 • Het Openingstoernooi (HOT) en de world tour die gepland stonden op zondag 29 maart 2020 zijn afgelast. Het bestuur bekijkt nog of deze verplaatst kunnen worden naar een andere datum. Informatie hierover volgt nog. 

Voor evenementen na 31 maart 2020 zal het bestuur tzt opnieuw overleggen. Vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden. Tot nader order gaan de tennistrainingen van Y4Tennis door. 

Wij houden contact met Dekker Zoetermeer en de tennisschool Y4Tennis en zullen de berichtgeving van de overheid en de KNLTB in de gaten houden. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij jullie daarover informeren. Uiteraard kan je ook onze website en Facebook pagina raadplegen. 

Voor vragen kun je terecht bij het bestuur via info@tvdr.nl

Zie voor meer informatie en artikelen: