KNLTB competitie 2021

Plezier en prestaties in teamverband

Algemene informatie

Wat is de KNLTB Competitie 2021?

Vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus heeft de KNLTB besloten ook de Voorjaarscompetitie 2021 te verplaatsen naar het najaar. Deze competitie krijgt de naam: KNLTB Competitie 2021. Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hoopt de KNLTB recht te kunnen doen aan de voor tennissers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de Voorjaarscompetitie. Of de competitie in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen.

Meer informatie over de KNLTB Competitie 2021 kun je vinden op de website van de KNLTB.

Speeldata

Kijk hier voor de exacte speeldagen en inhaaldagen van de KNLTB Competitie 2021: .

Wat kost het?

De kosten zijn voor leden van TVDR vastgesteld op € 20 per persoon.

Klik hier voor het inschrijfreglement

Waarom zou ik meedoen?
Er is voor iedereen een reden om zich in te schrijven:
 • je hebt nog geen competitie gespeeld dit jaar en dit is je kans om daar wat aan te doen;
 • je hebt een goede competitie achter de rug en je wilt je progressie doorzetten;
 • je hebt een mindere competitie achter de rug en wilt wat recht zetten.
Tips
P.S.: Nog enkele tips en wetenswaardigheden:
 • Spreek af in je team wie de captain is en geef dit aan bij het inschrijven.
 • Wil je niet iedere week spelen, maar kan je wel af en toe invallen, schrijf je dan in en geef dit aan bij Jan Pieter of Frank.
 • Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen
 • Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar in zes jaar najaarscompetitie in de regio Haaglanden zijn er slechts zeven dagen verregend.

Vrijdagavondcompetitie

Op de zaterdag is het gemiddelde niveau (gemiddelde rating) in de laagste klasse tussen de 7,4 en 7,6 (afhankelijk van of je in een mix-, een heren- of in een damesteam speelt). Op de vrijdagavond is dit tussen de 7,9 en de 8,1. Houd er wel rekening mee dat de vrijdagavond bestemd is voor dubbelcompetities. Je speelt dan dus geen single. Wil je toch singelen en vind je dit een te hoog niveau, kijk dan eens naar de 8&9 competitie voor de beginners.

competitie voor beginners

8&9 competitie
Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden, maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Of heb je de laatste jaren lessen gevolgd waardoor je het redelijk onder de knie hebt en wordt het wel eens tijd voor het spelen van competitie? Formeer dan een team en doe mee aan de 8&9-competitie! Deze competitie wordt gespeeld op de donderdagavond.
Spelen op eigen niveau
Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, je resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze competitie wordt aangeboden in twee klassen: de eerste klasse voor tennissers die al een balletje kunnen slaan en de tweede klasse voor de beginners. Heb je nog nooit een speelsterkte toegewezen gekregen? Heb je sinds je jeugd niet meer gespeeld? Of weet je niet wat je speelsterkte is? Vraag dat dan even aan je tennisleraar of aan een lid van de technische commissie op de club.
Donderdagavond

De KNLTB biedt de 8&9 competitie aan voor de donderdagavond óf de zondagmiddag. Wij bieden dit voor de zondag niet aan, i.v.m. de drukke bezetting van andere competities op de zondag.

Speeldata

Er zijn zeven speeldagen. Kijk hier voor de exacte speel- en inhaaldagen: .

Minimaal 3 spelers in een team
Om mee te kunnen doen, zijn er teams nodig met minimaal drie spelers. Dat kunnen mannen zijn, dat kunnen vrouwen zijn, het kan ook een gemengd team zijn. Het leukste is als je een team maakt van vier personen. We raden aan 1-2 invallers achter de hand te houden, voor als iemand een keer verhinderd is.
Twee dubbels, compact spelen
Elke competitiedag bestaat uit twee partijen. Dat zijn altijd dubbels. Dat kan dus een herendubbel zijn, een damesdubbel of een gemengd dubbel. Afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, dat betekent dat de partijen gemiddeld ongeveer 1.15 uur duren. Hoe lang het daarna nog gezellig is in het clubhuis, dat is uiteraard aan jullie!
Je speelt uit en thuis

De KNLTB heeft aangegeven dat je zo regionaal mogelijk speelt. Hoe ver je moet reizen voor uitwedstrijden is afhankelijk van het aantal inschrijvingen bij clubs in de buurt.

Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB.

Verkort & compact spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: Er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Reglement

Inschrijving
Voor de inschrijving zijn de volgende regels van toepassing:
 1. Om deel te mogen nemen aan de competitie is individuele inschrijving (ook voor selectiespelers), via het inleveren van het inschrijvingsformulier via de website, verplicht.
 2. Om deel te mogen nemen aan de senioren districtscompetitie dien je in het jaar van deelname minimaal 17 jaar te zijn.
 3. Niet of te laat inschrijven geeft geen recht op deelname.
 4. Om deel te mogen nemen aan de competitie dienen eerst alle financiële verplichtingen te zijn voldaan.
 5. Selectiespelers zijn verplicht deel te nemen aan de voorjaarscompetitie en worden automatisch ingedeeld.
 6. Alleen volledig ingevulde inschrijvingen worden in behandeling genomen. Onvolledig inschrijven geeft geen recht op deelname.
 7. Bij inschrijving mogen voorkeuren voor teamgenoten worden opgegeven. Indien mogelijk wordt hier rekening mee gehouden; dit is echter geen recht.
 8. De uiterste inschrijfdatum voor de betreffende competities worden gecommuniceerd via de website van de vereniging. Inschrijvingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.
 9. Inschrijven verplicht deelnemers tot het betalen van de competitie bijdrage (€ 20 per  deelnemer). Aan het genoemde bedrag kunnen geen rechten worden ontleend.
 10. De speeldata voor de verschillende competities staan vermeld onder de algemene info op de site van TVDR. Bij inschrijving voor één van de competities zorg je ervoor dat je op de speeldagen en inhaaldagen beschikbaar bent om te kunnen spelen.
 11. Indien een deelnemer tijdens de competitie afwezig is, dan dient diegene zelf voor een acceptabele vervanging te zorgen. Uiteraard wordt deze vervanging afgestemd met de competitieleiders. De vereniging en de competitieleiders hebben geen enkele verplichting om deze taak van de betreffende speler over te nemen.
 12. Een team is zelf verantwoordelijk om elkaar op de verantwoordelijkheid te wijzen van het nakomen van afspraken (opgeven voor de competitie is een afspraak met elkaar).
 13. Andere teams zal niet gevraagd worden om een speler te leveren voor een team dat in bovenstaande zin in de problemen is gekomen.
 14. Blessures gedurende de competitie zijn nooit vooraf te voorzien. Daarom wordt een team zo mogelijk altijd groter gemaakt dan strikt noodzakelijk zodat bovenstaande niet van toepassing hoeft te zijn.
 15. De competitieleiders geven geen garanties over de indelingen van de teams.
 16. De competitieleiders behouden zich het recht voor om bij over-inschrijving deelnemers in  te delen of af te schrijven. De regels die hier van toepassing zijn tref je hierna aan.
 17. Belangrijke informatie over deelname aan de competitie zal via e-mail aan de deelnemers worden verzonden. Tevens zal deze informatie via de website van de vereniging worden gepubliceerd.
Regels bij over-inschrijving

Bij over-inschrijving zijn de volgende regels van toepassing:

 1. Doelstelling is zoveel mogelijk leden competitie te laten spelen.
 2. Heb je vorig jaar ook najaarscompetitie gespeeld, dan heb je voorrang bij tijdig inschrijven.
 3. Daarna volgen degenen die in dit jaar de voorjaarscompetitie hebben gespeeld.
 4. Vervolgens wordt er gekeken naar het moment van inschrijving en de speelsterkte voor het jaar van deelname.
 5. Wil je meedoen aan zowel voorjaars- en najaarscompetitie dan geef je bij opgave aan in welke van deze twee competities je speelrechten op wilt bouwen.
 6. Speel je zowel voorjaars- als najaarscompetitie gedurende 2 jaar, dan vervalt eventueel je plek in de competitie waar je geen rechten wilt opbouwen aan een potentiële nieuwe speler die redelijkerwijs in dezelfde klasse kan spelen.
Belang van de vereniging

In het belang van de vereniging kan in uitzonderlijke gevallen worden afgeweken van bovenstaande regels, zulks ter beoordeling van de competitieleiders en in samenspraak met de clubtrainer en het bestuurslid Technisch Beleid. In situaties waarin de regels niet voorzien, oordelen de competitieleiders in samenspraak met de clubtrainer en het bestuurslid Technisch Beleid.

Teams

Voorlopige teamindeling KNLTB Competitie 2021
(hier kunnen geen rechten aan ontleend worden)

donderdag avond Team 1

1e klasse

Anja Poryadina
Erol Tahaparij
Joukje Tahaparij
Hans van de Reijden
Wedstrijden en stand

vrijdag avond Mix 1

2e klasse (afd. 1)

Pauline de Winter
Dennis Ravensbergen
Shira Mes
Reggy Lobry
Ralph van Vark
Wedstrijden en stand

vrijdag avond DD1

4e klasse (afd. 7)

Mirjam Stroeve
Nicoline Elsink
Petra van den Bosch
Gerda van den Bosch
Daniella Roels-Fowler
Wedstrijden en stand

vrijdag avond HD1

3e klasse

Daan Bregman
Friso van Gelderen
Hans Nieuwenhuizen
Jan Knijnenburg
Dennis de Getrouwe
Wedstrijden en stand

zaterdag middag Mix 1

1e klasse (afd 7)

Peter Carton
Frank van der Linden
Yessica Zwetsloot
Josina Mantjes
Annemaj van Leeuwen
Danny Leow
Wedstrijden en stand

zaterdag middag Heren 1

3e klasse (afd 22)

Edwin Schuchmann
Righard den Blaauwen
Sebastiaan Van Dijk
Bart Imhoff
Jesper van Leeuwen
Martin Korst
Wedstrijden en stand

zaterdag middag Mix 2

2e klasse (afd 5)

Amanda Romijn
John Bijster
Shira Mes
Maurice Mulder
Ricardo Romijn
Esther Sprakelaar
Wedstrijden en stand

zaterdag middag Heren 2

5e klasse (afd 20)

John van Rijn
Ricardo Fischer
Errol Tahaparij
Rick Van der Lubbe
Arne den Exter
Randolf Ancher
Guido van Leeuwen
Wedstrijden en stand

zaterdag middag Mix 3

3e klasse (afd 2)

Paul van Dijk
Daniella Roels-Fowler
Matthijs van der Marel
Lindsey Parry
Wedstrijden en stand

zaterdag middag Mix 4

3e klasse (afd 6)

Mei Lie Lim
Jan Pieter Romein
Ferra Gumilar
Jan Rodenburg
Ben van Hoek
Frauke van der Veek
Wedstrijden en stand

zondag middag Mix 1

1e klasse (afd 1)

Laura Polman
Xavier van der Heijden
Nadine Gobin
Enzo van der Heijden
Cato Tangkau
Wedstrijden en stand

Mix 11 t/m 14

1e klasse

Steijn Duijndam
Martin Schoemaker
Trisha Matai
Amelie Hu
Jasmijn Tempelman

Jongens 13 t/m 17

1e klasse

Elijah de Getrouwe
Jason Baas
Justin Hippe
Brandon Poulina
Stand en uitslagen

Meisjes 13 t/m 17

hoofdklasse

Katja Djapic
Emma van Welzen
Demi van Waaij

Groen 1

Jochem Campos
Calvin Hu
Lotte Bakker
Sepp Kneppers
Luka Korendijk
Stand en uitslagen

Oranje 1

afdeling 210

Kian van Hulst
Adam Cemerikic
Ryan van Nijmatten
Stijn Tegelaar
Stand en uitslagen

Baanschema

Vóór aanvang van de competitie wordt het baanschema voor de thuiswedstrijden gepubliceerd.

Je kunt het baanschema vinden bij de betreffende speeldag in de Clubagenda.

Uitslagen en standen

Bekijk de uitslagen en standen van alle teams op de website van de KNLTB.