Beste leden van de Zoetermeerse tennisverenigingen,

Blue Monday en de meest beperkende maatregelen liggen achter ons. Wat ons betreft is dit een goede reden om een positieve start aan het jaar te geven. Daarom organiseren we dit voorjaar de Zoetermeerse Ladder. Een Zoetermeer brede competitie waarbij je wedstrijden kan spelen met en tegen leden van de verschillende clubs. Je kan dus op alle parken terecht komen en een team vormen met een lid van een andere vereniging. Het gaat dus om een dubbelladder. Het werkt precies zoals onze eigen clubladder die we vorig jaar voor de dubbel hebben geïntroduceerd. Je komt alleen ook spelers tegen van andere verenigingen binnen Zoetermeer.

Meespelen met de ladder is eenvoudig

 1. Meld je aan als heren/dames/mix-dubbel
 2. Selecteer jullie speelsterkte
 3. Geef aan wanneer jullie graag spelen
 4. Geef aan of jullie één of twee wedstrijden per twee weken willen spelen
 5. Op 7 februari ontvang je een e-mail met de teams die aan je gekoppeld zijn

Meld je nu aan via deze website. De deadline voor de eerste ronde is 6 februari.
Of download de gratis app ‘Clubladder’ van Sportconnexions in de App Store of Google Play Store.
Later aanmelden kan ook, dan stroom je een volgende ronde in.

Bij succes krijgt de Zoetermeerse ladder spoedig een single variant.

Hoe werkt de ladder?

 • De 1e ronde word je ingedeeld op basis van je speelsterkte. Daarna tellen alleen je wedstrijdresultaten. Heren, dames en gemengde dubbels spelen in dezelfde ladder.
 • Je neemt vervolgens contact op met de tegenstander om de locatie en het tijdstip voor de wedstrijd af te spreken. Het thuisspelende team reserveert vervolgens zelf de baan. Deze wedstrijd moet plaatsvinden binnen twee weken na aanvang van de ronde.
 • Het hoogst genoteerde koppel in de ladder bepaalt waar de wedstrijd gespeeld wordt.
  Let op: Bij ALTV zal in de eerste maanden in de ballonhal gespeeld worden. Er wordt dan een kleine bijdrage van je verwacht. Mocht je tegenstander van ALTV liever gratis bij ons de wedstrijd spelen, dan kan dat natuurlijk ook.
  Let op: Bij TV Seghwaert is de banendruk hoog. Verwacht dat je op TV Seghwaert voornamelijk kunt spelen op de zaterdag of zondagmiddag.
 • Voor het afhangen van de baan bij TV Dekker Rokkeveen hebben we een oplossing bedacht. Er komt een code voor een gastenpas die je kunt gebruiken om de baan te boeken. Deze gastenpas is alleen bedoeld voor deze Zoetermeerse ladder. Informatie hierover ontvang je nog van ons.
 • Een wedstrijd is normaal gesproken even lang als de reservering en de stand wordt bijgehouden in games. Hier mag in overleg van worden afgeweken, zorg er wel voor dat dit voor de aanvang van de wedstrijd duidelijk is en houd er rekening mee dat je alleen een uitslag in games kan doorgeven. Een gelijkspel behoort daarbij ook tot de mogelijkheden.
 • Je wisselt van positie als het uitdagende, lager ingedeelde team wint. Zo niet dan behouden de teams hun positie na de wedstrijd.
 • Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je twee rondes overslaat.
 • Mocht je een speelronde niet kunnen in verband met vakantie, dan kan je zelf in de app aangeven dat je een ronde wilt overslaan. Vergeet dat niet in te vullen voordat de volgende ronde aan wedstrijden worden gepland.

Veel plezier en tot binnenkort op de baan.
De Recreatie Commissies van ALTV Zoetermeer, TV Buytenwegh, TV Dekker Rokkeveen en TV Seghwaert.